Начало Formula E News Лукас ди Граси спечели първото състезание в Берлин и завърза интригата за...

Лукас ди Граси спечели първото състезание в Берлин и завърза интригата за титлата

487
0
Лукас ди Граси
Лукас ди Граси, снимка Формула Е
Лукас ди Граси спечели първото състезание на бившето летище Темпелхоф в немската столица Берлин. Пилотът на Ауди потегли от трета позиция и изпревари пилотите на DS Techeetah в средата на надпреварата. След това успя да удържи атаките на Едоардо Мортара и финишира на по-малко от две десети пред швейцареца. Трети финишира Мич Еванс от екипа на Ягуар Рейсинг.

Надпреварата започна с добро потегляне на съотборниците в отбора на DS Techeetah Жан-Ерик Верн и Антонио Феликс да Коща.

Няколко минути по-късно на трасето излезе кола за сигурност, предизвикана от Сам Бърд. Британецът получи повреда в своя болид и спря на пистата.

След рестарта на надпреварата Верн отново бе пред своя съотборник, а Рене Раст спечели няколко позиции. Зад двамата лидери Мортата атакува неуспешно Лукас ди Граси. След заповед от бокса лидерите смениха своите позиции, а Ник де Врийс спука гума и се наложи да мине през бокса.

Постепенно пилотите на DS Techeetah започнаха да губят скорост и премиаха през зоната за активация. Това не им донесе много предимство и бяха изпреварени от няколко състезатели. Лукас ди Граси успя да мине пред Норман Нато и Едоардо Мортара и спечели втори успех след този в Пуебла.

Втори на по-малко от две десети финишира Едоардо Мортара, следван от Мич Еванс, който успя да мине пред Нато. Пети остана Джейк Денис от екипа на БМВ Андрети, следван от Жан-Ерик Верн и Антонио Феликс да Коща. Топ 10 допълниха Максимилиан Гюнтер с второто БМВ Андрети, Рене Раст с Ауди и Андре Лотерер от тима на Порше.