Начало Formula E News Лукас ди Граси спечели втората надпревара в Лондон, Вандоорн доближава титлата

Лукас ди Граси спечели втората надпревара в Лондон, Вандоорн доближава титлата

289
0
Лукас ди Граси, Формула Е
Лукас ди Граси, снимка Формула Е

Лукас ди Граси спечели второто състезание на уличната писта в Лондон. Пилотът на Вентури потегли от втора позиция и успя да използва по-добре електрическата енергия в своята батерия. Това бе първи успех за бразилеца с екипа на Вентури. Втори финишира победителят във вчерашното състезание Джейк Денис (Андрети Аутоспорт). Последното място бе заето от действащия световен шампион Ник де Врийс с Мерцедес.

Най-доброто потегляне бе за Джейк Денис. Британецът отново спечели домашната си квалификация и поведе след преминаването на първи завой. Втори бе ди Граси, следван от Джовинаци, да Коща, де Врийс, Буеми и Касиди. В дъното на топ 10 Оливър Роуланд (Махиндра) имаше контакт с Оливър Аскю (Андрети Аутоспорт) и Жан-Ерик Верн (DS Techeetah). Този инцидент сложи край на надеждите за трета титла на французина.

Джовинаци правеше всичко възможно, за да остане на третата позиция. Новобранецът успешно се отбраняваше от атаките на да Коща и де Врийс. Отпред Денис и ди Граси се движеха един зад друг.

За съжаление пилотът на Дракон Пенске Аутоспорт получи наказание преминаване през бокса заради използване на прекалено много електрическа мощност. Няколко минути по-късно Джовинаци отпадна от второто състезание в Лондон и продължи лошата серия във Формула Е.

Денис и ди Граси продължаваха да са се движат един зад друг. Бразилецът имаше по-добър разход на енергия и успя да мине през атакуващия режим без да загуби позиция. Денис също мина за втори път през зоната за активация и зае позиция зад ди Граси.

Едоардо Мортара продължаваше да има кошмарен уикенд в Лондон. Пилотът на Вентури имаше контакт с Максимилиан Гюнер, заради който получи наказание от 5 секунди. След това допусна грешка при опит за изпреварване на Сам Бърд.

Съотборникът на Сам Бърд Мич Еванс също изгуби всякакви шансове за титлата. Състезателят на Ягуар Рейсинг започна да губи мощност и спря в зоната за сигурност, преди да се прибере в бокса.

До края на второто състезание в Лондон ди Граси не остави никакъв шанс на своите съперници и спечели с разлика от 3.191 сек. спрямо Джейк Денис. Трети и четвърти завършиха пилотите на Мерцедес Ник де Врийс и Щофел Вандоорн.

Пети и шести се класираха Антонио Феликс да Коща (DS Techeetah) и Себастиен Буеми (Нисан). Седмото място отиде при Робин Фрайнс (Енвижън Рейсинг). Осми завърши Сам Бърд (Ягуар Рейсинг). Деветото място бе заето от Серхио Сете Камара. Бразилецът донесе първи точки за екипа на Дракон Пенске Аутоспорт. Последната точка в днешното второ състезание на уличната писта в Лондон отиде при Паскал Верлайн с Порше.

Във временното класиране Вандоорн е изключително близо до спечелване на световната титла. Състезателят на Мерцедес има актив от 185 точки. Втори е Еванс със 149, следван от Мортара (144), Верн (128) и да Коща (116).

В подреждането при отборите Мерцедес води с 291 пункта. Втори е тимът на Вентури с 255. Третото място е заето от DS Techeetah (244). На следващите две позиции се намират Ягуар Рейсинг (200) и Енвижън Рейсинг (172).