Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лукас ди Граси – тестпилот на ING Renault във Формула 1 идва...

Лукас ди Граси – тестпилот на ING Renault във Формула 1 идва в България

39
0

Тестовият пилот на отбора ING Renault във Формула 1 Лукас ди Граси пристига за първи път в България. Един от най-младите пилоти във Формула 1 ще бъде в София на 14 ноември по покана на ING – основен спонсор на отбора на Рено за сезони 2007-2009 г.

През 2008 г. Лукас ди Граси е избран за трети пилот на отбора ING Renault F1. В кариерата си той преминава през всички нива на развитие в моторните спортове – шампион по картинг в Южна Америка и Европа и един от най-добре представящите се пилоти във Формула 3 и GP2.

В рамките на посещението си Лукас ди Граси ще вземе участие в HR форума “Работодателят като марка”. По време на своето представяне атрактивният бразилец ще разкаже за това какво е да си пилот от Формула 1, как пилотът допринася за изграждане имиджа на отбора и как отборът помага за професионалната подготовка и развитие на членовете на своя екип. Докато е в България Лукас ди Граси ще демонстрира и своите пилотски умения. Той ще бъде специален гост на организиранизираното от ING и станало традиционно за журналисти картинг състезание – ING Sofia Grand Prix.

Професията на пилот във Формула 1 е изключително трудна. За да успее един състезател са необходими усилени тренировки, солидни технически познания и усет за поведението на колата по време на състезание. Всичко това изисква от пилота всеотдайност, решителност, много добро физическо здраве и психическа устойчивост.

„Щастлив съм, че идвам в България и че имам възможност да разкажа за ING Renault F1. Мотивацията в един екип е от изключително значение, независимо от професията. В това отношение моят отбор ми дава възможност да вървя напред в кариерата си. От пет години съм в програмата за развитие на Рено и съм много благодарен на ING Renault F1 за това, че инвестират в мен като допринасят за професионалното ми израстване.”, каза Лукас ди Граси.

Освен подкрепата за ING Renault F1 и за двамата пилоти в отбора – Фернандо Алонсо и Нелсън Пикет – младши, финансовата група ING е основен спонсор и на състезанията в Унгария, Белгия и Австралия. Компанията присъства и в брендирането на пистите в 13 от 18-те състезания от Шампионата.