Начало Картинг Любо Руйков стартира за победи в сезон 2024

Любо Руйков стартира за победи в сезон 2024

90
0

Българският картинг пилот Любослав Руйков е амбициран да се бори за победи и титлите в шампионатите, в които ще участва през сезон 2024. Картинг сезонът за Любо и механика му Станислав Каваримов вече започна с двудневен тест в Италия. В края на седмицата им предстои и първият състезателен уикенд за годината.

„На първите тестове тази година бях най-бърз в повечето сесии. Темпото ми се подобрява и съм амбициран за победи през 2024“, заяви Руйков, който завърши 2023 г. с качване на подиума в силната надпревара Rok Cup Festival на пистата „Франчакорта” в Италия

„Надъхан съм да се боря за победата още в първото ми състезание за сезона – WSK Champions Cup. Също така амбицията ми е да победя в някой от големите шампионати, където участваме. И искам на световното първенство да се класирам в топ 5.”

Любо Руйков и през 2024-та ще се състезава с подкрепата на Nivel Story Ltd, HTI Bulgaria EOOD и Z&M Private Co. Те са партньори на пилота и екипа му за трети пореден сезон. А от тази седмица имат и още един спонсор – Камфорт Кепитъл ЕООД.

Състезанията този уикенд в Италия дават началото на натоварен сезон за Руйков и Каваримов

„Започваме с WSK Champions Cup в Лонато – много силно състезание с изключителна конкуренция“, допълни Каваримов. „Под шапката на WSK са три шампионата плюс две купи, ние ще стартираме в 8 или 9 състезания. Ще караме и в още два шампионата – Rok на Вортекс и в X30 на ИАМЕ, в които състезания датите ни позволяват да участваме. Ще е натоварено защото става въпрос за различни надпревари. Пилотите използват различни гуми и трябва сериозна адаптация от един състезателен уикенд за следващия. През новия сезон за Pure Speed ще се състезава още един български пилот – Алекс Лазарус, който ще е в клас Мини в Италия. Той постигна сериозен прогрес през изминалия сезон.”