Начало Картинг Любослав Руйков спечели Coppa Salvatore Corrado в Италия

Любослав Руйков спечели Coppa Salvatore Corrado в Италия

370
0

Любослав Руйков спечели първото издание на Coppa Salvatore Corrado в своя клас Mini, което се проведе миналия уикенд на пистата Circuito Internazionale Napoli в Италия. Той се състезава за екипа на Pure Speed Racing Team със съдействието на Nivel Stroy и Z&M Private Co, и с механици Станислав Каваримов и Димитър Златаров.

Това е първи триумф на българския пилот в международно състезание, като успехът не дойде никак лесно при сложни условия. В квалификацията Руйков завърши втори, като му попречи малко и трафикът пред него.

В полуфинала на мокра писта Любо поведе веднага след старта и завърши първи. Така той загатна, че има всички шансове за крайната победа. За финала пистата изсъхваше, но не беше ясно дали е за гуми за мокро или сухо. Всичко трябваше да се реши от екипите в последните 2-3 мин преди старта.

В крайна сметка Руйков излезе с гуми за сухо, което се оказа правилният избор, и потегли от първа позиция. При променливите условия борбата за победата бе крайно оспорвана. Лидерството се менеше често.

Така всичко се реши на последния завой. Любо успя да се ускори по-добре от съперника си Унт, възползвайки се от настройката на картинга с по-голям зъб и спечели с аванс от 0.114 сек.

Победата сега и участието на Руйков във финала от 2-ия кръг на WSK Super Masters Series преди седмица показват, че българският пилот е в много добра кондиция и няма проблеми след тежкия инцидент, който преживя в началото на месеца на Лонато отново в състезание от WSK.