Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис е спокоен, че продължава да води

Люис е спокоен, че продължава да води

33
0

Лидерът в световния шампионат, Люис Хамилтън, казва, че е успокоен, че продължава да води в класирането и след трудния уикенд в Италия.

Заради някои рискове с гумите по време на квалификацията пилотът на Макларън остана 15-ти на стартовата решетка. Британецът направи силно състезание, като изпревари много пилоти, но заради късния си пит стоп за смяна на гуми накрая остана седми.

Фелипе Маса и Кими Райконен обаче също имаха не много лек уикенд, заради което Хамилтън признава, че е можело да бъде и много по-зле.

„По-скоро съм успокоен” – казва Хамилтън. „Не съм изненадан, защото се постарах адски много, а и всички знаят какво мога на мокро. Не се и съмнявах, че мога да се справя добре, да настигна другите и да спечеля. Мислех, че е възможно.”

На въпрос дали смята, че тимът е изпуснал голяма възможност покрай проблемите на Ферари, Хамилтън отговаря: „Мисля, че всички изпуснахме голяма възможност. Покрай това, че стартирах доста назад, мисля, че и те загубиха доста, като не се възползваха.”

„Но пък и от друга страна, ако аз бях участвал в третата част на квалификацията, Маса щеше да е вън от топ десет и ние щяхме да спечелим много повече точки от тях. Затова и не е толкова страшно.”