Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис Хамилтън се надява да постигне величие някой ден в кариерата си

Люис Хамилтън се надява да постигне величие някой ден в кариерата си

28
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън се надява да постигне величие някой ден в кариерата си, сподели самият пилот.

Той обясни, че се е променил с времето и вече е по-търпелив, отколкото в началото на пътя си във Формула 1, когато липсата на опит го е карала да бърза прекалено много.

– Това, предполагам, идва с възрастта. Взимаш по-добри решения. Надявам се да окаже влияние и върху начина, по който се състезавам. Когато говоря за величие пък, се сещам за Аертон Сена, за историите – за начина, по който влиза в стая, притежаваната от него аура, как са го възприемали хората, как се е държал, карал (болидите), вдъхновявал хората, вдъхновил цяла нация – това е величия. И всеки пилот мечтае за такова величие. Аз живея в различна ера от тази на Аертон Сена. Друг човек съм – със собствен характер, но се надявам да го постигна – обясни състезателят на Мерцедес, цитиран от британския вестник Гардиан.

Той споделя също така, че е мислил да построи музей, където да изложи автомобили и трофеи от цялата си кариера:

– Идеята е на баща ми. Би било страхотно да има място – в Стивънидж (където е роден – б.р.) или в Лондон, не знам, където да поставим по един автомобил от всяка година на кариерата ми, да подредим купите, за да могат хората да ги видя. Няма смисъл да ги държа всичките у дома – там никой не ги зърва. Или ще трябва да построя достатъчно голяма къща, защото имам стотици трофеи – сигурно са поне 500. Нямам нужда от овъролите, обувките или ръкавиците, но правя сам дизайна на каските си: феновете виждат в него мен самия, потта и сълзите ми, както и спомените. Най-ценната купа е от първата ми победа в Гран при – Канада. След това е тази от Гран при на Великобритания. Само тази от Канада през 2007 г. обаче е истинска, останалите са реплики. Дори шампионския трофей (от 2008-ма).

Една от най-обсъжданите теми, свързани с Хамилтън преди сезона, пък изобщо не е за това как върви новият му Мерцедес F1 W04, а… новото му куче Роскоу! Английският булдог дори получи пропуск за падока, но няма да се разхожда до далечните дестинации – като Австралия например, където Люис вече се аклиматизира към условията. Роскоу обаче не е подминат и в този разговор с пилота:

– Писах имейл на Бърни [Екълстоун] за пропуските ми и му споменах в края на писмото, че имам нов член в семейството. Бях доста нервен, а той поиска да му пратя снимка. Върнах една на Роскоу със слушалки. Бърни не беше особено щастлив, но това ще е снимката на пропуска. Той е най-якото куче на света, невероятно забавен е. Направо ме разплаква ежедневно. Ще го водя с мен на европейските състезания.

Последната придобивка на Хамилтън пък е яркочервен самолет Bombardier. Неговото лично обяснение за покупката е, че иска да си улесни живота.

– Опитвам се да опростя нещата, защото всичко може да стане наистина голяма лудница. Да имаш самолет ти дава повече свободно време – обясни англичанинът. – Защо е червен? Защото на всяко летище, където съм бил, самолетите са скучно бели или с онези ужасно тъжни кафеви ивици отстрани. Какво са си мислили? Ако ще харчиш толкова пари за подобна машина, не струва кой знае какво да я боядисаш. И аз го направих както трябва, точно както когато си купувам кола. Не взимам един автомобил от наредените пред мен, а обичам да участвам в дизайна, да го превърна в наистина моя кола. Мисля, че имам най-хубавия самолет. Направо ще умра, ако Роскоу се изака в него! Ще се наложи да сменя всичко. От известно време наемах самолети, а понастоящем вече мога да прескачам от едно място на друго без затруднения. На Хийтроу например може да стане доста маниакално. Хората те забелязват, а ти не искаш да те виждат, искаш да преминеш тихо.