Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис Хамилтън си иска трофеите

Люис Хамилтън си иска трофеите

35
0
2012,канада,Люис Хамилтън,Макларън

Спор за трофеите от успехите на Люис Хамилтън във Формула 1 може да се окаже препъни-камък в разговорите между пилота и отбора му Макларън за евентуално подновяване договора на англичанина.

Пилотът сподели няколко пъти през последния месец, че вероятно ще води разговори относно бъдещето си по време на почивката през август, но и че иска да си прибере купите.

Рон [Денис] и тимът са събрали трофеите на едно място, а състезателите получават реплики. В много други екипи пилотите си взимат оригиналните купи. И всъщност това е нещото, за което работиш толкова упорито: след състезание искаш да си занесеш у дома две неща – каската и купата. За мен трофеите са безценни. За кола не претендирам, но за тези предмети лееш пот и кръв. Затова какъвто и договор да имам от тук нататък, този аспект ще бъде застъпен – заяви Хамилтън.

27-годишният състезател е с отбора на Макларън откакто е на 11 и връзките му с екипа са много сериозни. Настоящият му контракт изтича в края на настоящия сезон и темата какво решение ще вземе за кариерата си се обсъжда от месеци в падока. Хамилтън и тимът настояват, че не бързат за никъде и тепърва ще водят разговори.