Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис Хамилтън защити диетата си

Люис Хамилтън защити диетата си

1489
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Спас Генев

Люис Хамилтън отговори на критиките относно това, че е преминал на веганска диета в последните години. От 2017 г. той не яде месо и спазва специален режим на хранене. Според него той му е донесъл много ползи и определи отправените към него нападки като напълно неоснователни.

Британецът спечели титлите във Формула 1 за последните 3 години, като показва отлична форма и почти не допуска грешки. В Австралия още преди уикендът да бъде отменен, той говори подробно за хранителния си режим пред  британския Експрес.

„Мисля, че здравето ми става все по-добро през последните няколко години, тъй като минах на диета на растителна основа, коментира Хамилтън

– Не е най-лесното нещо да преминете към нея. Непрекъснато научавате нещо ново за храните и откривате повече нови такива. Намирате неща, които никога не сте яли преди.

Съсредоточих се върху постоянното добро и здравословно хранене. Имах и специален готвач през зимата, така че наистина беше особено добър период за мен. Основната причината да тръгна по този път е заради околната среда и заради животните.“

Хамилтън освен това определи схващането, че ако не приемаш протеини, ще загубиш мускулна маса, като пълни глупости. Люис обясни, че миналата година е натрупал повече мускули и може да вдига по-големи тежести. В същото време той е свалил от общото си тегло.

Британецът даде за пример и други големи световни спортисти, които са преминали на веганска диета и това им е донесло успех. Сред тях са тенисистите Новак Джокович и Серина Уилямс.

Въпреки отмяната на състезанието на Албърт парк, Хамилтън остана в Австралия. Той се забавляваше, като кара сърф и практикува скално катерене. Британецът описа последното като страхотен начин да остане концентриран.