Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис не се отказва до последно

Люис не се отказва до последно

31
0
Гран при на Япония,Люис Хамилтън,снимка: Getty

Люис Хамилтън (Макларън) изостава с 28 точки от лидера във временното генерално класиране във Формула 1 Марк Уебър (Ред Бул), но не губи надежда три кръга преди финала на сезона, че все още може да се пребори за световната титла. В дебютния сезон на англичанина – 2007 г. – той водеше две надпревари преди края с аванс от 12 точки пред тогавашния си съотборник Фернандо Алонсо и със 17 пред Кими Райконен (Ферари). В предпоследния кръг в Китай спечели полпозишъна, но отпадна нелепо, окопавайки се в чакъла на входа на питлейна. В последното състезание в Бразилия се класира седми и загуби с 1 точка спрямо финландския пилот на Скудерията.

През 2008 г. пък взе короната си доста трудно, изпреварвайки в последния възможен момент Тимо Глок (Тойота) на мократа Интерлагос, за да вземе необходимата му пета позиция.

При това положение англичанинът не губи вяра до последно:

– Този урок съм го учил повече от веднъж: първенството не е твое до последния завой. Затова определено не съм се отказал. Искам пак да спечеля и тръгвам за Корея, вярвайки, че можем да го направи. И кой знае, ако това се случи, ако другите претенденти не вземат точки, то тогава ще съм обратно в центъра на битката – заяви той.

Виж пълният текст на интервюто на Хамилтън.