Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис подтикван да участва в Ралито на шампионите

Люис подтикван да участва в Ралито на шампионите

68
0

Дейвид Култард и Дженсън Бътън подтикнаха Люис Хамилтън да се опита да участва в тазгодишното издание на Ралито на шампионите, което ще се проведе другия месец.

Организаторите си набелязаха Хамилтън като цел, като вярват, че британецът ще привлече огромен интерес към състезанието, което ще се проведе на 14 декември на лондонския стадион Уембли. Същевременно обаче Рон Денис не бил особено склонен да позволи на пилота си да вземе участие, за да не го разсейва от задълженията му във Формула 1.

Но по време на предварителна пресконференция в петък Култард и Бътън призоваха Люис да се опита и да се присъедини.

Култард каза: „На мен най-много ми харесва това, което става зад сцената – приятелските отношения между пилотите. Никога не съм имал възможността да прекарвам повече време с момчетата от моторите, ралитата и тези от другите формули, тъй като си толкова погълнат от собствения си спорт.”

„Именно тази част много ми харесва. Това е едно от нещата, които обсъждаме – да видим дали можем да позволим на публиката да види повече какво става зад завесата.”

По отношение на евентуално участие на Хамилтън Култард каза, че много би искал двамата да се състезават за тима на Великобритания – срещу Бътън и настоящия шампион в Световните серии за туристически автомобили, Анди Прио.

„Тези момчета (Дженсън и Прио) са много силен екип и определено ще ми бъде по-лесно да се справя с тях, ако карам с Люис” – каза Култард. „Много бих се радвал да карам с него и да спечеля нещо.”

„Затова, Люис, ако гледаш, което съм сигурен, че всъщност не правиш, тъй като вероятно се гушкаш с прекрасната си приятелка… но те моля да участваш в Ралито на шампионите. Направи го за страната си.”

Бътън добави: „Мисля, че ще бъде страхотно. Това е едно страхотно събитие, като миналата година определено много се забавлявах. Мисля, че Люис и Дейвид Култард ще направят страхотен екип.”

„Не толкова добър, колкото мен и Анди, но ще бъде страхотно да има два британски отбора в Купата на нациите.”