Начало Лайфстайл Мотоциклетна каска бе продадена за рекордните 255 000 евро

Мотоциклетна каска бе продадена за рекордните 255 000 евро

114
0

Каска с автографи на 12 мотоциклетни пилоти – легенди на спорта и настоящи звезди – бе продадена за рекордните 255 000 евро.

Шлемът бе предложен на благотворителен търг за акция „Stop-Cancer”. На него са подписите на Джакомо Агостини, Анхел Нието, Валентино Роси, Марк Маркес, Хорхе Лоренсо, Дани Педроса, Уейн Рейни, Лорис Капироси, Алекс Кривие, Уейн Гарднър, Скот Ръсел и Ранди Мамола.

Цялата идея с каската е на испанския студент Алберто Ернандес и на Оскар Харо от екипа на LCR Хонда. Целта бе да се съберат средства за испанската асоциация срещу рак (AECC) и Riders for Health – официалната благотворителна инициатива на MotoGP. Шлемът бе купен от Антъни Констатину, главен изпълнителен директор на CWM FX и основен спонсор на LCR Хонда от 2015 г. Той разбра за инициативата по време на гостуването си на последния кръг от шампионата във Валенсия.

– Толкова много семейства са засегнати от рак, че е изключително важно да обединим усилия и да подкрепяме благотворителните каузи, благодарение на които пациентите и любимите ни хора получават грижи. Екипът свърши отлична работа по това да се разбере за инициативата и събирането на средства. Доволен съм, че успях да участвам в една достойна кауза и се надявам и други да се вдъхновят да се включат в борбата срещу рака – каза Константину.

Подписалите каската пилоти имат помежду си общо 58 титли. Автограф е сложил и главният изпълнителен директор на Дорна Кармело Еспелета. Цената на шлема надхвърля предишните най-високи постижения: за каска на трикратния световен шампион в F1 Аертон Сена – 94 200 евро (продаден през 2012 г.) и 90 900 евро за един от шлемовете на четирикратния носител на короната в Гран при Себастиан Фетел (продаден миналата година).