Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Можех да съм в топ 3, но Бътън не се мръдна, заяви...

Можех да съм в топ 3, но Бътън не се мръдна, заяви Фетел

40
0

Себастиан Фетел обвини Дженсън Бътън за петата си позиция в квалификацията за Гран при на Унгария.

Немският пилот на Ферари заяви, че е можел да се класира в топ 3 на грида, ако английският състезател му бе дал по-рано път.

„Накрая имаше жълти знамена и не знам защо Дженсън не се махна от пътя, за да си завърша обиколката. Загубих много време. Сигурно е спял. Мисля, че не е очаквал някой да натисне отново след жълтите флагове. Но в 12-ти завой не се мръдна. До 13-ти вече видя (че съм зад него) и се премести, но дотогава бях загубил доста време. Нямаше смисъл да натискам в последния завой. Но смятам, че спокойно можех да съм в топ 3. Бих казал, че вървях с темпото на Нико [Розберг], а той не се отказа и видяхте какво постигна. Направихме някои промени след третата свободна тренировка, които наистина се получиха. Колата все едно оживя, но не успяхме да го покажем. Жалко, вървеше наистина добре.”

Кими Райконен отпадна от борбата още в Q2 и се класира 14-ти. Той бе категоричен, че скоростта му е била далеч по-добра, отколкото предполага резултатът.

„Срамота е, че се класирахме толкова назад, а автомобилът ни беше наистина много добър на мократа писта. Но това е положението. Ясно е, че няма да ми е лесно в надпреварата, но съм сигурен, че ще измислим нещо. Самото време си беше добро в момента, в който го дадох. Няколко секунди по-късно ситуацията се бе променила. Трасето изсъхваше, постиженията падаха постоянно. Но такова развитие на събитията е част от играта. Понякога се справяш, друг път – не”, коментира финландецът. „Това е нормална писта и може да се изпреварва, ако имаш достатъчно скорост. Не е най-лесното място на земята за задминавания, но сме виждали, че е възможно.”