Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън скромни въпреки добрите резултати

Макларън скромни въпреки добрите резултати

40
0

В екипа на Макларън определено могат да бъдат доволни от постигнатото в първия ден на пистата в Сочи. В първата тренировка Дженсън Бътън се класира трети, само на 0,2 сек зад своя сънародник Люис Хамилтън, а младият Кевин Магнусен завърши пети. Следобед обаче датчанина бе първият преследвач зад Хамилтън, а Бътън завърши шести.

„Макларън изглеждат много силни тук, което е добре за всички, защото обещава интересно състезание“, заяви Хамилтън, подчертавайки силата на бившия си отбор.

„Бяхме доста бързи с по-твърдите гуми, като и с меките с доста бензин на борда се чувствахме доста удобно. Не успях да намеря оптималния баланс, но това само означава, че утре колата може да се подобри още.

Изглежда, че пистата ни пасва доста, но трябва да внимаваме, защото утре може да се подобри още.“

„Приличен ден за нас“, обясни в типичен стил и Магнусен. „Колата е доста добра тук, но не трябва да забравяме, че това е ново трасе. Трудно е да се прецени, къде точно се намираме. Работихме основно по баланса и не толкова по представянето си.“

За момента нещата изглеждат така, че пилотите на отбора спокойно могат да се борят за място на подиума. Това е особено важно предвид борбата с отбора на Форс Индия. И двамата пилоти бяха много доволни от новата писта.

„В симулатора определено не доставяше удоволствие да се кара на това трасе, но тук на място видяхме, че това впечатление е напълно грешно“, хвали Бътън пистата.

„Невероятно съоръжение, има много грип и покритието е много добро, пасва чудесно на гумите на Пирали. Определено носи много удоволствие“, допълва Магнусен.