Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маруся води преговори за спасението си със стоманени магнати

Маруся води преговори за спасението си със стоманени магнати

54
0

Тимът на Маруся води преговори за спасението си с двама стоманени магнати. Братята Балжиндер Сохи и Сони Каусхал, които са с британско-индийски произход, разкриха, че дискутират сделка с отбора на стойност 55 милиона паунда (близо 90 милиона долара).

Управляващият търговските права на Формула 1 Бърни Екълстоун съобщи преди дни, че не само Катерам, но и Маруся няма да участва в надпреварите в САЩ и Бразилия. Той не посочи причина, но отборът има сериозни финансови затруднения от доста време насам.

Според информация на британския вестник Телеграф главният изпълнителен директор на Маруся Анди Уеб се е свързал с братята Сохи и Каусхал в опит да спаси отбора, който все още е собственост на руския милиардер Андрей Чеглаков. Тимът има 190 служители. Тази година в Монако Жул Бианки спечели първи точки в историята на екипа.

– Много близо сме до сделка. Но тя може да се сключи при правилната цена. Направихме сериозна оферта, да видим какво ще стане – е цитиран Сохи в Телеграф.

Разминаването между исканата от Маруся цена и предлаганото от братята възлизало на около 10 милиона британски лири. Дълговете на екипа възлизат на близо 30 милиона паунда, като се твърди, че от Бенбъри не са се издължили на Ферари за задвижващите системи, които ползват този сезон.

Ако отборът оцелее, ще получи много по-сериозна сума от разпределението на приходите във Формула 1. Досега тимът получаваше досега 6 милиона паунда на година от тях. Десетото място в шампионата обаче би донесло цели 40 млн. лири.

Ситуацията с Катерам и Маруся поражда тревога около състоянието на Формула 1 и колко отбора всъщност ще се състезават в първенството догодина.

– ФИА и Жан Тод се продадоха на Бърни Екълстоун и се отказаха от управлението на Формула 1 – е цитиран в Телеграф анонимен източник от Гран при. – Има върху какво да се замислиш, когато се случва нещо, за което си предупреждавал. Понякога само спешните случаи карат хората да разберат колко голяма е опасността.