Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън не е притеснен за издръжливостта на Мерцедес-а си

Хамилтън не е притеснен за издръжливостта на Мерцедес-а си

48
0

Пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Нико Розберг бяха само на 3 хилядни от секундата разлика един от друг в петъчните свободни тренировки преди Гран при на САЩ.

Англичанинът изпревари съотборника си, но петъкът съвсем не бе идеален за него. Той бе принуден да спре по-рано от предвиденото във втората сесия заради хидравличен теч. Това не са първи проблеми с издръжливостта на F1 W05 Hybrid този сезон. След Гран при на Сингапур, в която Розберг не можа да стартира, спортният директор на Мерцедес Тото Волф заяви, че не бива технически проблеми да решат двубоя за титлата.

– Просто ми казаха, че на пода има някаква течност – коментира Хамилтън. – Имаше някакъв теч. Не мисля, че е нещо твърде притеснително. Загубата на време за дълги серии обиколки не помага, защото точно в тях разбираш доколко можеш да натискаш, как да пестиш гориво, всякакви такива неща. Нико продължи до края на сесията и се надявам да имаме повече данни. Аз лично смятам, че ще получа по-добро усещане в състезанието.

Изпълнителният директор (техника) на тима Пади Лоу потвърди, че проблемът в колата на Хамилтън не бил притеснителен:

– Не знаем точно какво, но спирането бе предохранителна мярка. Едновременно се случиха две-три неща. Издръжливостта е наистина важен фактор в шампионата и в момента става особено щекотлив въпрос. Голямо предизвикателство е, но трябва да осигурим шест финала в следващите три надпревари.

Розберг бе убеден от своя страна, че може да е още по-бърз в следващите сесии.

– Битката е сериозна както обикновено – на три хилядни сме, но имам време в джоба си. Знам къде мога да го спечеля, така че не се притеснявам. Утре ще измъкна нужното. Беше добър ден за нас. Колата отново е наистина бърза. Притеснително е, че с болида на Люис имаше проблем. Трябва да проверим какво стана и да го разрешим. Дано не повлияе на състезателния уикенд. Имам пълна вяра в отбора, но не всичко е идеално, разбира се. Подобни неща показват, че автомобилът ни не е 100% неразрушим – сподели Нико.