Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън с надежда за точки в утрешния старт

Макларън с надежда за точки в утрешния старт

58
0
Дженсън Бътън,Макларън

След трудните уикенди на Спа и Монца в Макларън очакваха с нетърпение пристигането в Сингапур. На градското трасе липсата на достатъчно мощност в задвижващата система не е толкова решаваща и осмото място на Фернандо Алонсо в петъчния ден потвърди тези разсъждения. Испанецът не успя да задържи тази си позиция след днешната квалификация, но въпреки това той и съотборникът му Дженсън Бътън остават оптимисти за състезанието.

За първи път от уикенда в Монако и двете коли на Макларън успяха да влязат във втората част на квалификацията. В крайна сметка Фернандо Алонсо се нареди на 12-а позиция, а Бътън на 15-а.

„За нас всичко протече добре и нямахме сериозни проблеми с гумите“, обясни испанецът след квалификацията. „Да стартираш с нови гуми от 11-а или 12-а позиция в много случаи е значително по-добре, отколкото да започнеш надпреварата от десето място с карани гуми. Мисля, че днешното ни представяне отговаря на моментното ни състояние. Със сигурност не съм разочарован.

За нас това може би е най-добрият уикенд за годината. Харесва ни да участваме в борбата.“

На различно мнение бе неговият колега Бътън.

„При втория опит в квалификацията имах сериозен проблем с нестабилност на предната ос, въпреки че бях с доста притискане на предното крило. Това може да се дължи на факта, че спирачките в един момент прегряха“, обясни англичанинът. Последният му опит във втората част бе прекратен заради инцидента с Карлос Сайнц. Той обаче не вярва, че е бил в състояние да се доближи до времето на Алонсо.

„И без жълтите знамена щеше да ми е трудно да подобря времето си. Просто ми липсваше достатъчно добър баланс. А обиколката на Фернандо бе доста добра.“

Друг повод за радост в екипа на Макларън бе фактът, че този път пилотите на екипа ще стартират без наказания.

„Ще стартираме от местата, на които сме се подредили“, подчертава Алонсо и се надява на точки. За Бътън тази задача изглежда доста трудна.

„Ще е трудно да се боря за точки, стартирайки от тази позиция, но разбира се ще направя всичко възможно, за да вляза в топ 10.“