Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес преследва над 90% издръжливост за новия F1 сезон

Мерцедес преследва над 90% издръжливост за новия F1 сезон

78
0
Люис Хамилтън

Мерцедес преследва над 90% издръжливост на болида си F1 W06 Hybrid за новия сезон във Формула 1, заяви Люис Хамилтън.

Двукратният световен шампион и съотборникът му Нико Розберг работеха основно по този показател в двата предсезонни теста досега. И двамата повториха неколкократно, че издръжливостта е била може би най-слабата характеристика на миналогодишната кола и трябва да я подобрят, въпреки че доминираха напълно през 2014 г. и спечелиха 16 от 19 старта.

„Покрихме наистина сериозна дистанция, като голяма част от вниманието ни бе насочено към усъвършенстване в тази област. Мисля, че издръжливостта бе 80 и няколко процента през миналия сезон. Тази година искаме да сме над 90%. Времето ще покаже, но смятам, че показателите са по-добри. А и има още някои неща, по които се опитваме да работим”, обясни Хамилтън.

За изпитанията на Херес и Каталуния Мерцедес има общо над 960 обиколки, които бяха направени без сериозни проблеми. Люис обаче каза, че има усещането, че тренировките всяка година стават все по-къси, а „винаги има какво още да свършиш”.

Съсредоточаването върху издръжливостта доведе до догадки каква е реалната чиста скорост на Мерцедес. Бърза обиколка на Розберг в последния ден на Каталуния с гуми медиум, която бе само с малко над 0,2 сек по-слаба от най-добрия тур (даден със суперсофт) на първия в класирането Ромейн Грожан загатна за темпото на световните шампиони. Самият Нико омаловажи постижението, заявявайки, че то не е толкова силно, ако се сравни с времена от други дни.