Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Матиачи отрича, че в договора на Алонсо има клауза, позволяваща му да...

Матиачи отрича, че в договора на Алонсо има клауза, позволяваща му да напусне в края на сезона

33
0
Марко Матиачи

Шефът на Ферари Марко Матиачи настоява, че в договора на Фернандо Алонсо няма клауза, която да му позволява да си тръгне от екипа.

През последните дни се появиха слухове за това, че ако Скудерията не е поне на трета позиция в конструкторския шампионат, то двукратният световен шампион може да активира такава точка в контракта си. Матиачи вече заяви неофициално, че сегашните пилоти на екипа – Алонсо и Кими Райконен – ще останат в отбора от Маранело и догодина. Самият испанец каза, че в момента няма намерение да сменя тима.

– Не, нямам коментар по въпроса и това твърдение е невярно – заяви Матиачи в отговор на въпрос на Скай Спорт има ли такава клауза в договора на Алонсо. – Не искам да обсъждам. Това, което знам, е, че имаме контракти с пилотите си. Според мен определено трябва да работим всички заедно, за да имаме по-добри автомобили – това е посоката ни на развитие.

Този уикенд предстои домашната надпревара на Ферари Гран при на Италия. Тифозите на Монца винаги имат огромни очаквания към Скудерията и Матиачи е наясно с това:

– Супер важно е да постигнем добър резултат. В последните състезания ме впечтатли любовта на феновете към Ферари. Разбирам болката и разочарованието, през които преминават през последните няколко години. Автомобилът се подобрява. Със сигурност има напредък в последните две-три надпревари. Не намаляваме разликата спрямо Мерцедес, но има шанс да сме малко по-конкурентоспособни.