Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън още няма решение за двигателите, но ще направи всичко, за да...

Макларън още няма решение за двигателите, но ще направи всичко, за да задържи Алонсо

48
0
Себастиан Фетел

Тимът на Макларън все още не е взел решение относно задвижващите си системи през следващия сезон, но ще стори всичко по силите си, за да задържи Фернандо Алонсо. Главният оперативен директор на екипа Джонатан Нийл сподели, че според него испанецът кара изключително и много му се иска да остане в отбора от Уокинг.

„Знам, че ще сторим всичко по силите си, за да го задържим, но осъзнавам също така, че той ще има и друг избор. Нищо не е гарантирано”, коментира Нийл пред motorsport.com. „Мисля, че Фернандо е страхотен – един от най-добрите пилоти, с които някога съм работил и би било страхотно да е с нас по-дълго.”

„Изпреварването му в Унгария например спрямо [Карлос] Сайнц беше невероятно. Първия път опита, не се получи, но втория път вече стана. А толкова сигурно и чисто задминаване бе демонстрация на умения и борбен дух.”

Нийл заяви също така, че е окуражен за бъдещето на Макларън, както и че отборът е готов да направи следващата стъпка.

„Задвижващите системи, разбира се, са част от нещата. Трябва да вземем решение, при това преди крайния срок през септември, за да са наясно пилотите ни къде сме, как да структурират плановете си. Няма взети твърди решения. Водим диалог с Хонда. Уведомяваме ФИА и ФОМ за случващото се. Опитваме се да постигнем най-доброто за Формула 1, но и да вземем правилното за Макларън решение. Длъжни сме да върнем отбора в челото. Спортът го изисква. Искаме и Фернандо да се върне на първите позиции”, допълни Нийл.

Алонсо постигна най-добрия резултат на Макларън за първата половина на сезон 2017 г. във Формула 1 в Унгария – шесто място. Освен това направи най-бързата обиколка в състезанието.