Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мениджърът на Алонсо на среща с Абитебул и Ален Прост

Мениджърът на Алонсо на среща с Абитебул и Ален Прост

59
0

Мениджърът на Фернандо Алонсо Луис Гарсия Абад се срещна с управляващия директор на Рено Сирил Абитебул и четирикратния световен шампион във Формула 1 Ален Прост, който е посланик на френската марка и работи по спортните й проекти. Флавио Бриаторе пък е бил забелязан в Мерцедес. Бившият шеф на F1 тим продължава да работи с Алонсо, въпреки че е извън Гран при от доста години.

Действията на мениджмънта на Фернандо демонстрират наяве раздвижването в пазара на пилоти. Евентуалните размествания на пилоти се обсъждат още от миналия сезон. Особено привлекателни са Мерцедес и Ферари, където Валтери Ботас и Кими Райконен са с едногодишни договори. Контрактът на Себастиан Фетел също изтича този сезон.

Люис Хамилтън например заяви, че настоящият му съотборник си е заслужил правото да остане в екипа от Бракли и през следващия сезон.

„Валтери си заслужи мястото в семейството на Мерцедес. Върши страхотна работа и ще продължи да израства. В момента е едва в първата си година с отбора, а вече спечели победа, носи страхотни точки. Ще става все по-силен. Просто е нужно да му се даде шанс да го постигне”, обясни Хамилтън.

Самият Ботас сподели, че не чувства напрежение, тъй като почти никога по време на кариерата си в F1 не бил напълно сигурен какво да очаква за следващия сезон.

От Ферари не обсъждат ситуацията с пилотите си. Себастиан Фетел и Кими Райконен също се въздържат от коментари. Ромен Грожан обаче бе попитан дали е пръв в редицата, ако се освободи място в Скудерията.

„Не знам. Животът е пълен с изненади”, заяви пилотът на Хаас. „Ако питате Валтери какво е правил миналия декември, съм сигурен, че си е мислел, че остава в Уилямс, а в следващия момент се озова в кола на световните шампиони. Най-доброто, което можеш да сториш, е да се представиш добре на пистата. Иначе не се знае какво може да стане. Ето ситуацията с Кими например – той какво ще прави? Всички си мислеха, че излиза от Формула 1 още от 2010 г., а сме 2017-а, той е на 37 и все още върши прилична работа.”

Междувременно от Макларън постоянно твърдят, че приоритетът им е да задържат Алонсо. Все пак рейсинг директорът Ерик Булие призна, че на практика всички пилоти в падока са опция.

„Трябва да се прегледат договорите, да се види кой е свободен. Но искаме да задържим Фернандо, а и вярваме в Щофел [Вандоорн]. Това са реалните ни опции”, допълни той.