Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маруся не успя да стигне до Абу Даби

Маруся не успя да стигне до Абу Даби

71
0

Маруся изостави опитите да стигне до Абу Даби за последния кръг от тазгодишния световен шампионат на Формула 1.

Отборът от Бенбъри, който прекрати дейността си в началото на ноември, опита да се добере до финалната надпревара от първенството, но неминуемите финансови проблеми осуетиха тези намерения. Човек от тима пусна съобщение в Туитър, гласящо:

– И отново всичко приключи, опитахме и се провалихме. Гадост.

Макс Чилтън бе свързван с Катерам, докато не се разбра, че Маруся се опитва да се добере до Абу Даби. Засега тимът от Лийфийлд е потвърдил само Камуи Кобаяши и все още не е ясно кой ще кара втория болид.

Междувременно от Катерам благодариха на всичките си партньори, спонсори и най-вече на феновете, направили възможно участието на отбора в Гран при на Абу Даби.

– Огромната подкрепа, която получихме след назначението ни за синдици на Катерам F1 Тийм, бе изключителна, особено през последните десет дни, когато успяхме не само да пристигнем в Абу Даби, но и да подготвим автомобилите за състезание – заяви Финбар О’Конъл, изпълняващ функциите шеф на тима. – Преди да излезем на писта бихме искали да благодарим на всички, че направиха това възможно: важни партньори като Рено, Ред Бул Технолъджи, Пирели, Дел, Тотал, на хората в тима – те са „човешкият двигател” на отбора и никога не се отказаха. Благодаря на всяка компания и всеки един фен, които ни подкрепиха – бяхме убедени, че това е начинът за действие, но реалните действия в толкова кратък срок бяха безкрайно приятна изненада. Щастливи сме, че толкова хора са съгласни с нас и вярват, че този отбор заслужава да се състезава в Абу Даби и има бъдеще. Милион благодаря. Сега е време за състезание и се надявам на добър уикенд на пистата – това определено би бил най-добрият начин да благодарим на всички и да убедим заинтересуваните страни, че имаме бъдеще.

Понастоящем подробностите относно класирането при конструкторите все още не са напълно ясни. Бърни Екълстоун заяви, по-рано, че Катерам и Маруся трябва да са в Абу Даби, за да останат в подреждането, като не уточни дали трябва да се състезават или само да преминат техническия преглед. Според едни твърдения всеки отбор в шампионата има право да пропусне до три старта при форсмажорни обстоятелства. Самият Екълстоун каза, че той разрешава на двата отбора да не участват в САЩ и Бразилия.

Ако все пак Маруся отпадне от крайното класиране, то Катерам могат да са десети при екипите, а това означава значително по-висок дял при разпределението на приходите.