Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маурицио Аривабене става шеф на Ферари в F1 на мястото на Матиачи

Маурицио Аривабене става шеф на Ферари в F1 на мястото на Матиачи

180
0
Марко Матиачи

Маурицио Аривабене е новият шеф на Ферари във Формула 1, съобщиха официално от отбора. Марко Матиачи бе сменен, след като заемаше поста в продължение на едва седем месеца.

Аривабене (третият отляво надясно на втората снимка заедно със Стефано Доменикали, Фернандо Алонсо, Фелипе Маса и фотографа Еторе Коломбо) е на 57 години и от 2007 г. досега бе вицепрезидент „Глобални комуникации” на Филип Морис Интернешънъл. През 2012 г. става член на борда на директорите на Ювентус, а освен това бе част от комисията за Формула 1 към ФИА от 2010 г. като представител на спонсорите.

– Решихме да назначим Маурицио Аривабене, защото в този исторически за Скудерията момент ни е нужен човек с пълно разбиране не само на Ферари, но и на управляващите механизми и изисквания на спорта – коментира президентът на Ферари Серджо Маркионе. – Маурицио притежава уникални познания: той е невероятно близък с екипа от години и като член на F1 комисията е съвсем наясно с предстоящите предизвикателства. Той бе постоянен източник на иновативни идеи, чиято цел е възстановяване на Формула 1. Управленският му опит в един крайно сложен и изключително строго регулиран пазар също е от голямо значение и ще му помогне да ръководи и мотивира отбора. Доволен съм, че успях да осигуря лидерството му за спортните ни дейности. Бихме искали да благодарим на Марко Матиачи са работата му за Ферари през последните 15 години и да му пожелаем всичко хубаво в бъдещите му дейности.