Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Можех да съм пред Алонсо и Маса, смята Перес

Можех да съм пред Алонсо и Маса, смята Перес

34
0

Серхио Перес смята, че е имал темпото да бъде пред Фернандо Алонсо и Фелипе Маса в Гран при на Бразилия. Но излизането в тревата на 3-ия завой след старта обаче му е попречило да финишира на по-предна от 9-ата позиция.

Пилотът на Форс Индия потегли от 5-о място, но бе изпреварен от Фернандо на старта, а след това при излизането си извън трасето загуби позиция и спрямо Фелипе.

В хода на надпреварата очаквано той бе задминат от Хамилтън и Рикиардо и така се срина до 9-о място. В края бе по-бърз от борещите се пред него Маса и Алонсо с по-новите си гуми, но не успя да ги изпревари.

„Нещата много се усложниха в първата обиколка, обясни мексиканецът. – Алонсо ме избута на завой 2, отидох в тревата и загубих още едно място от Маса. Това ми коства много. Имахме със сигурност темпото да сме 7-и. Ако имаше още една обиколка, може би ще да успя да ги изпреваря.

Но с много високите температури на трасето нещата ставаха много трудни, защото когато опиташ да атакуваш някой, започваш да страдаш от масивно износване на гумите. Опитахме да променим стратегията си с по-късно спиране, но това не бе достатъчно да си върнем 7-ото място.“