Начало Други Много емоции, наточени машини и публика предложи ATV Challenge Cup 2017

Много емоции, наточени машини и публика предложи ATV Challenge Cup 2017

397
0

ATV Challenge Cup 2017 се проведе в отминалите 3 дни (10 до 12 ноември), като на старта застанаха 70 участника от 5 до 58 години. Възобновената оффроуд надпревара беше съпроводена от много емоции, наточени машини, многобройна публика, подготвени и нахъсани състезатели, специално изградени изкуствени препятствия, скокове и скоростни отсечки на уникалната пистата в с. Дълбок дол, община Троян.

Във финалните серии първи на старта застанаха най-малките представители от клас JUNIOR, с 5 обиколки на специално подготвено трасе за най-младите състезатели с четриколки и мотори. В клас МОТО JUNIOR първи е състезателя от мото клуб „Junior Team Troyan” Дениз Асанов с Кawasaki КХ 65, следван от Томислав Йорданов  от Девня с КТМ SX 65. На третото място е Павел Доневски  от „Junior Team Troyan” с КТМ 65 CROSS.

Грациозната Мария Боровска е втора в клас ATV JUNIOR. Тя е член на клуб „4×4 Adventure”, с  Yamaha 250 и получи и специалния приз JUNIOR WOMAN.  Първи в този клас е Венци Николов от Девня с Honda TRX 450.

След изключително напрегнатата и много мъжка надпревара в клас ATV Hobby, с време  8 минути и 16 секунди за 5 обиколки, първи е Николай Николов от Девня, с много малка разлика от следващите двама. Второто място е за състезателя от клуб „4×4 Adventure” Ивелин Червенков.

Третото място завоюва  Мирослав Сираков от Троян, само на 25 секунди след победителя. Парични и предметни награди за победителите от спонсорите на надпреварата. Ваучер 500 лв. От „Боряна груп” и лебедка от „Пауър Уинч” за победителя, за второ място ваучер 200 лв. от сайта „4х4 гуми”.

Едновременен старт на 11 мощни машини с 11 яростни състезатели в  6 обиколки изпълнени с много адреналин и емоция в клас АТV Expert. Много атрактивно преминаване през дерето, районът с голяма денивелация, хлъзгави и мокри участъци, но и много професионализъм и майсторски умения на състезателите.

Първо място за Мартин Милев от клуб “Factory Racing” с Yamaha 450 и време 16:35 минути. Следван от двама представители на клуб „4×4 Adventure” – второ място за Красимир Колев и трето за Павел Кашов. И отново награди – ваучер 500 лв. От „Боряна груп” за победителя, за второ място ваучер 200 лв. от сайта „4х4 гуми”.

Най-масовият старт беше на мотоциклетистите в клас Hobby, с  изключително атрактивни преминавания на препятствията и красиви скокове до стълбица стигнаха Марио Колев с Honda CRF 450, на първо място. Следван от своя съотборник Райко Колев (Troyan Racing), същата машина и време 8:28 минути. Третото място е за Красимир Петков с минимална разлика от 2 секунди.

Безапелационна победа в клас MOTO EXPERT за Теодор Кабакчиев, най-добрият български състезател по хард ендуро. С чувствителна разлика от 3 минути второто място е за Димитър Митов от Търново, а третото за Тихомир Иванов от Troyan Racing.

Единственият в клас UTV достигнал до финала, но в същото време дал най-добро време от всички състезатели за 6 обиколки на трасето е Николай Гочев, победителят в Източно-европейския шампионат за 2016 г.

Атрактивни и аплодирани бяха и състезателите в клас Buggy и Super Buggy. Първи в клас Buggy e Ивелин Иванов от Търговище, а втори Николай Добрев от „Bradva Racing”. В клас Super Buggy на стълбицата се качиха Петър Галев трето място, втори Тодор Карджиев и първото място за  Красимир Куманов с AUDI 1.8.

Както винаги специални награди получиха дамите участвали в  напрегнатото оффроуд състезание. При мотористите се отличи Ина Джамбазова , а при ATV състезателите Рени Хистова, на 5 място в крайното класирането. Възобновената надпревара, на единствената оффроуд писта в България завърши с много настроение, усмивки и пожелание за нови срещи през 2018 г.