Начало Автомобили Малкото е голямо – новият Audi Q2

Малкото е голямо – новият Audi Q2

68
0

Стартира серийното производство на нов модел в основния завод на AUDI AG в Инголщад – от конвейерите на производственото звено започва да слиза Audi Q2. С компактния SUV модел „made in Ingolstadt“ марката с четирите кръга на емблемата навлиза в изцяло нов пазарен сегмент и едновременно с това се ангажира с производството му в основния завод на марката в родния крайдунавски град. Технологични нововъведения като напълно автоматизираното модулно складово стопанство в звеното за заключителен монтаж спомагат за успешно справяне на нарастващата сложност на процесите в производствения комплекс.

„Стартът на серийното производство на нов модел винаги е голямо предизвикателство и винаги е нещо специално за един завод и за хората, които работят в него. Гордеем се много с възможността да произвеждаме тук в Инголщад новия Audi Q2 – най-малкият модел в гамата Q, за пазарите по целия свят. Искам да изкажа своята благодарност към всички от екипа на Audi за успешния старт на производството“, подчерта директорът на завода Алберт Майер.

Работниците и служителите на Audi произвеждат новия Audi Q2 на производствената линия на A3, като моделът преминава паралелно с Audi A3 през каросерийния цех, бояджийския процес и през халето за заключителен За изпълнението на тази задача са били необходими значителни преустройства в условия на работещо производство, както и ново планиране на логистичните процеси. Капацитетът на производството на модела Audi Q2 започва постепенно да се увеличава до достигане на 450 автомобила дневно. Audi инвестира в прилагането на новаторски технологии в производствените мощности в Инголщад, които спомагат за успешно справяне с нарастващата сложност на производствения процес. Преди пускането в производство на новия Audi Q2 например, в звеното за заключителен монтаж е инсталирано напълно автоматизирано модулно складово стопанство за елементите на задвижващия тракт, което увеличава наличния в завода складов капацитет.

Новият Audi Q2, който отбеляза своята световна премиера на автомобилния салон в Женева през 2016 година, става основател на тринайсетата моделна линия на марката с четирите пръстена на емблемата. С него компанията продължава историята на успеха на своята гама от Q модели. Компактният SUV модел съчетава модерен дизайн и висока функционалност, предлагайки отлично решение за всекидневието и свободното време. Сред характерните му предимства е наличието на пет милиона варианта за индивидуално оборудване както и електронните системи за комуникационна свързаност, инфоразвлечения и подпомагане на водача на познатото от висшия клас ниво. При пазарната си премиера новият Audi Q2 ще предложи гама от шест двигателя – по три TFSI и TDI с максимална мощност между 85 кВт (116 к.с.) и 140 кВт (190 к.с.). Скоро клиентите вече ще могат да поръчат своя нов модел, слизащ от конвейера в Инголщад.

Производственият комплекс на Audi в Инголщад е най-голямото производствено звено в рамките на концерна Audi и вторият по големина автомобилен завод в Европа. Всяка година в него компанията произвежда над половин милион автомобила – на всеки 30 секунди от конвейерите в Инголщад слиза по един нов автомобил с емблемата на Audi, а дневният капацитет на завода надхвърля 2 500 екземпляра. Новият Audi Q2 има значителен принос за гарантирането на бъдещето на производственото звено, укрепва конкурентоспособността на марката и допълва надолу гамата от Q модели.