Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маруся с официално изявление след слухове около катастрофата на Бианки

Маруся с официално изявление след слухове около катастрофата на Бианки

57
0
Маруся

След като през вчерашния ден в различни медии се появиха спекулации, че Жул Бианки не е намалил по никакъв начин скоростта си на мястото, където изхвърча обиколка по-рано Адриян Сутил и че вероятно това се дължи на заповед от отбора, за да задържи зад себе си каращия с по-добрите в този момент гуми за тотално мокро Маркус Ериксон от екипа на Катерам, сега тимът на Маруся излиза с гневно опровержение.

В Маруся са бесни, че в този тежък момент някой подобни предположения, засягащи обстоятелствата около тежкия инцидент на Бианки. Освен това в екипа се чувстват длъжни да опровергаят излезлите слухове.

„Що се отнася до първото обвинение, Жул намали при размахването на двойните жълти знамена. Това е факт, доказан от телеметричните данни, който отбора предостави на ФИА. На пресконференцията на централата, която се състоя в петък на 10 октомври в Сочи, рейс директорът Чарли Уайтинг, потвърди, че отборът е предоставил подобни данни на ФИА. След като ги е разгледал, той се е убедил, че Жул е намалил скоростта“, се казва в официалното изявление на Маруся.

„Що се отнася до втората точка, аудио запис на разговора между пилота и отбора и писмена транскрипция на същия е предаден на ФИА. От изслушването и транскрипцията става достатъчно ясно, че в нито един момент от случилото се, тимът по никакъв начин не е подканил Жул да кара по-бързо или да са направени някакви коментари, които да могат да се тълкуват по този начин.

От екипът силно се надяват след изясняването на тези факти да се избегне последващо разсейване на приоритения фокус, който е осигуряване на пълна подкрепа за Жул и семейството му.“

Слуховете се появиха в множество медии във вторник следобед, като мнозина, смятащи че Бианки не е намалил по време на влизането си в опасния сектор се осланят на предоставеното от ФИА платено приложение, което обаче е значително по-елементарно от телеметриите на отборите.