Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Метеоролозите предвиждат дъжд за квалификацията и състезанието в Бразилия

Метеоролозите предвиждат дъжд за квалификацията и състезанието в Бразилия

55
0

Променливо време и дъжд по време на квалификацията и състезанието в Бразилия очакват метеоролозите. Валежите вероятно ще са съсредоточени следобед и в трите дни на уикенда, през който се провежда предпоследният 18-и кръг от световния шампионат на Формула 1.

Първата сесия ще е на суха писта, но в петък следобед се очаква силен дъжд. Късно вечерта ще започне нахлуването на студен фронт, който ще доведе до превалявания в квалификацията. Температурите на въздуха ще достигнат 26 градуса.

В неделя ще е малко по-хладно – от 14 до 21 градуса на въздуха с 50% шанс за дъжд (при 80% в петък и събота).

Допълнително предизвикателство за отборите ще е новият асфалт на Интерлагос. Пистата е една от малкото, на които се кара в посока обратна на часовниковата стрелка, но базите данни тази година ще дадат само ориентировка на екипите за поведението продуктите на Пирели. Реална представа ще придобият едва след първите тренировки утре.

Пирели промениха първоначалния си избор на смеси за Бразилия и в крайна сметка се спряха на медиум и софт. Първата спецификация постига оптимално представяне в широк диапазон температури, включително по-ниски. Мекият тип е за по-високи температури и като се има предвид прогнозата, екипите ще имат работа при избирането на стратегия.

Миналогодишният победител Себастиан Фетел стартира в надпреварата с медиум, в 24-ата обиколка смени със същия тип гуми и накрая сложи хард. Преди старта на състезанието пък на практика нямаше изпитания на сухо, което направи стратегическите предвиждания по-сложни от обичайно.