Начало Moto News Маркес: Благодаря на семейството ми и на Honda

Маркес: Благодаря на семейството ми и на Honda

37
0

Марк Маркес стана най-младият двукратен световен шампион с поредни титли след стабилно каране в Гран При на Япония на пистата Мотеги на борда на своят мотоциклет Repsol Honda RC213V.

В средата на състезанието Маркес поведе битка с деветкратния световен шампион Валентино Роси (Movistar Yamaha MotoGP), но остави съотборника му Хорхе Лоренсо да води с комфортна преднина. Маркес направи опит да догони Лоренсо, но пилотът на Yamaha веднага вдигна темпото и Маркес предпочете да остане втори. Тази позиция му донесе втората световна титла в MotoGP три състезания преди края и 4-а в световния шампионат.

Маркес бе много въодушевен: Знаете ли, състезанието нямаше значение днес! Може би и аз не карах както винаги. Чувствах се малко по-различно. Трудно беше да се изпреварва, а и аз не исках да допусна грешка. Направих две грешки в последните два старта, но сега имаме титлата! Това е невероятно да е вземем у дома. Благодаря на семейството ми и на Honda. Само две години в MotoGP с две титли е невероятно, Може би за хората това изглежда лесно, защото винаги се усмихвам, но има много напрежение. На Мизано и Арагон направихме някои грешки, но най-важното бе да се съсредоточим тук заради Honda. Наистина съм щастлив  с моя екип, с феновете и семейството ми, които винаги ме подкрепят. Това сега е като сън.