Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес трябва да даде на Ботас по-лека за управление кола, убеден е...

Мерцедес трябва да даде на Ботас по-лека за управление кола, убеден е Лауда

126
0
Мерцедес F1 W06 Hybrid

Мерцедес трябва да даде на Валтери Ботас по-лек за управление автомобил, заяви Ники Лауда. Председателят на борда на екипа от Формула 1 сподели още в Япония, че вината за спада във формата на финландеца е на тима. В Мексико каза, че Ботас върви толкова по-лошо след лятната пауза в сравнение с първата половина от сезона, тъй като колата е твърде трудна за каране.

„Люис [Хамилтън] се справя по-добре, Валтери има проблеми. Пак ще е на ниво, ако му дадем автомобил, който е лек за управление. Нашият болид не пасва на стила му на каране. Дори Люис на моменти се оплаква колко трудно се кара. Слава Богу, той все още е в състояние да побеждава. Но от нас зависи да направим колата по-добра”, обясни Лауда.

Австриецът допълни още, че за всеки пилот би било особено трудно да се представя на ниво като съотборник на Хамилтън, защото според него англичанинът просто е най-добрия състезател.

Самият Ботас коментира в Мексико, че е успял да открие проблемите, пречещи му да е на нивото отпреди ваканцията през август.

„В някои надпревари определено имах повече проблеми. Мисля, че други бяха доста положителни. Всичко е в детайлите, както винаги в този спорт. Имам определени грижи с начина на каране, други с настройването на автомобила. Постепенно се уча. Затова вярвам, че пак ще съм на добро ниво преди края на годината”, заяви Валтери.

„Доста пъти имах проблеми с намирането на оптимални реглажи. Понякога сам тръгвам в погрешната посока. Начинът, по който болидът ни трябва да се управлява на определени писти, е в разрез със стила ми на каране. Трябваше да променя някои неща, а това не се случва за една нощ. Говорим за много фактори: управление на гумите, подготовка за квалификационни обиколки. Особено в състезанията имам грижи с прегряване на гумите. Но заедно с тима работим по всеки установен проблем и стъпка по стъпка подобряваме нещата. Мисля, че в последната надпревара темпото ми всъщност бе много близко до това на Люис, поне до втория стинт. Така че целта сега е да продължим да се трудим упорито и да се надяваме, че ще приключим силно сезона.”