Начало Рали Матон обмисля привличането на Брийн като титуляр в Ситроен за 2017 г.

Матон обмисля привличането на Брийн като титуляр в Ситроен за 2017 г.

37
0

Представянето на Крейг Брийн в тазгодишния световен рали шампионат накара шефа на Ситроен Ив Матон сериозно да се замисли кои пилоти да ангажира за следващия сезон.

През 2016 г. френският екип е със съкратена програма във WRC, тъй като е съсредоточен върху работата по автомобила за 2017-та. В рали Финландия обаче тимът взе втора победа за годината с Крис Мийк, а Брийн постигна сензационно трето място. Ирландският пилот устоя на натиск от страна на От Танак и Тиери Нювил, като освен това спечели победа в отсечка в едва петия си WRC старт.

„Ще трябва да помислим наистина сериозно (за пилотския състав догодина)”, заяви Матон в отговор на въпрос дали подиумът във Финландия подсилва позициите на Брийн, като се има предвид, че Мийк има договор за 2017 г. „В рамките на само три ралита Крейг ми показа, че потенциалът му е наистина висок. Ще участва в още няколко надпревари тази година. Ще помислим, но наистина сега е моментът, когато започваме да мислим за състезателите за следващия сезон.”

Матон призна, че изобщо не е очаквал постигнатия във Финландия резултат: „Бяхме наясно колко добре се справи Крис в предишни надпревари там. Крейг направи чудесно състезание в Полша. Аз бях уверен, че ще е бърз във Финландия, но да е бърз и едновременно с това ефективен е малко по-трудно. Брийн доказа, че е в състояние да го постигне и в крайна сметка уикендът бе перфектен за нас. Колата ни съвсем не е от най-новите, но целият ни отбор свърши прекрасна работа след само един ден тренировки.”