Начало Moto News Мартин Чой стартира сезон 2017 на Серес и в 24 часа на...

Мартин Чой стартира сезон 2017 на Серес и в 24 часа на Льо Ман

52
0

Стана традиция в началото на всеки сезон, нашият най-добър пистов мотоциклетен състезател Мартин Чой да представя състезателната си програма и екипа си. И тази година Мартин спази традицията и на специална пресконференция днес обяви основните акценти от спортния си календар за 2017 г. Голямата новина, че Чой отново ще участва в световния шампионат по издръжливост и по-точно в легендарното състезание „24 часа на Льо Ман“.

Миналата година Чой направи истински подвиг при дебюта си в световния шампионат, като показа неимоверна издръжливост и висок спортен дух, след като остана единственият финиширал пилот от отбора на BMW Motorrad. Този сезон Чой е решил отново да пише история и да покори нови върхове в своята спортна кариера.  Първият старт на Мартин е този уикенд на писта Серес в Гърция, където са първият и вторият кръг от източно-европейския и от националния шампионат на България.  Седмица по-късно той ще кара във Франция на пистата Льо Ман.  

Пресконференцията беше открита от министъра на младежта и спорта проф. Даниела Дашева. „Мотоциклетизмът е един изключително атрактивен и мъжки спорт и аз много се радвам, че България има свой виден представител. От мен и от името на министерството на младежта и спорта искам да пожелая успех на Мартин в предстоящите шампионати. Той е един изключително талантлив състезател и заслужава нашата подкрепа. Ние ще продължим да стоим зад него и да му помагаме, с каквото можем и занапред“.

Сред официалните гости беше и Виктор Нос – мениджър на отбора за световното първенство в BMW Motorrad, председателят на организационния комитет за Гран При на България Румен Петков, Десислава Стоичкова от българското представителство на BMW Motorrad. Изпълнителният директор на ЕКО България Георги Деянов не скри удоволестворението си от съструдничеството си с Мартин Чой. Той каза: “За нас от ЕКО България е истинско удоволствие за седма поредна година да бъдем част от отбора на Мартин. Той винаги ни дава поводи да се гордеем с него. Пожелавам му успех и искам още веднъж специално да му благодаря за лоялността през годините и незаменимата му помощ като посланик на нашите инициативи за повишаване на пътната безопасност в България.“

Мартин Чой също благодари на всички, които го подкрепят: „Благодаря ви, че сте тук днес, за да ме подкрепите. За мен тази пресконференция е много специална. Знаете, че аз винаги съм искал да се състезавам на световно ниво. От зимата се подготвям изключително сериозно и вярвам, че съм в много добра форма. Надявам се тази година да имаме повече късмет и да няма контузии преди и по време на световното първенство. Ще имам пълна програма в световния шампионат по издръжливост, а също в европейския, източно-европейския и националния шампионати.“

Пилотът на EKO BMW Motorrad Racing Team Мартин Чой е носител на много титли. През 2011 г. например той стана, шампион на България, Източна Европа и носител на европейската титла „Алпе Адрия“. Сега се надява да няма много съвпадения на състезания в календара, за да може да стартира във всички първенства, които е набелязъл за сезон 2017. За пръв път в България на пресконференцията бяха изложени и двата състезателни мотора на Мартин. Бяха изложени и двата мотоциклета на BMW Motorrad – BMW S1000RR, с които нашият пилот ще стартира през този сезон. Всички му пожелаха успех в шампионатите.