Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макс Чилтън ще бъде заменен от Александър Роси в екипа на Маруся...

Макс Чилтън ще бъде заменен от Александър Роси в екипа на Маруся за Гран при на Белгия

45
0
Александър Роси

Макс Чилтън ще бъде заменен от Александър Роси за предстоящото Гран при на Белгия. От Маруся вероятно са се решили на този ход, след като плащанията от страна на бащата на Чилтън не са били направени, което е поставило екипа в сложна финансова ситуация. Чилтън (обстойно интервю с него може да прочетете в новия 174 брой на списание ClubS1) за момента е оставен извън отбора и това щяло да бъде така „докато не се решат проблемите по договора между него и отбора“.

Това е третата сензация по отношение на пилотския състав във Формула 1 след обявяването на Макс Верстапен за пилот на Торо Росо за 2015 г. и наемането на Андре Лотерер от екипа на Катерам за Гран при на Белгия.

Тази стъпка явно идва изненадващо и за самият Чилтън, който вчера пътува от Лондон за Белгия.

„Разбира се надяваме се да подновим съвсем скоро партньорството си с целия респект, който имаме, но за момента Александер е този, на когото ще разчитаме този уикенд“, обяснява Джон Бут в нарочен пресрелийз.

Американецът Роси бе резервен пилот на Катерам в последните две години, но се присъедини към екипа на Маруся малко преди Гран при на Унгария, след като на Силвърстоун стана ясно, че Тони Фернандес продава отбора.

„Без съмнение съм изключително радостен от възможността да участвам за първи път в състезание от Формула 1“, заяви 22-годишният американец. „Това е изключителен момент за мен, като ще трябва да направя сериозна подготовка за много кратко време. От друга страна се чувствам напълно готов за това. Невероятно е, че ще могат да направя дебюта си именно на легендарната писта Спа. Нямам търпение да се кача още утре в MR03.“