Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макс Чилтън: Имаме много по-добра кола тази година

Макс Чилтън: Имаме много по-добра кола тази година

53
0
Макс Чилтън

Отборът на Маруся има много по-добра кола тази година в сравнение с миналия сезон, твърди Макс Чилтън. Лош шанс обаче не му е позволил досега да постигне по-добър резултат като например спечелването на точки от съотборника му Жул Бианки в Монако, обясни англичанинът в ексклузивно интервю за последния брой на списание ClubS1 (174).

Според английския пилот Маруся има всички шансове да завърши девети в първенството, а той самият да вземе точки на някое от трасетата с повече завои като тези в Сингапур или Абу Даби.

– Имаме много по-добра кола от миналата година. Имам много повече скорост и сме конкурентоспособни, постигнахме по-добри резултати. Лош шанс беше, че не можех да взема точки в Монако например, където и с двете коли трябваше да сме в точките, но тогава знаете какво стана (удар с Кими Райконен, за който Чилтън твърдо смята за виновен финландеца, който изобщо не погледнал вдясно на Мирабо). Миналата година колата бе доста по-слаба, сега имам повече опит и възможности за успех и ще е жалко, ако не ги реализирам напълно. Мисля, че тази година имаме шанс не просто да сме десети, а да станем девети или дори още една позиция напред. Заубер са съперник, с който можем да се преборим. Ясно е, че няма как да взимаме точки във всяко състезание, но когато можем, отново трябва да го направим – обяснява Макс.

23-годишният състезател признава, че негов кумир като малък е бил Михаел Шумахер, но се възхищава изключително много от Джон Съртис и Джим Кларк. Самият Чилтън започва да се състезава почти случайно, докато семейството му е на надпревари заради по-големия му брат Том – понастоящем пилот в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC).

Чилтън разказва още в интервюто за самостоятелния си живот, своето образование и приятелката си Клое Робъртс.