Начало Moto News Мартин Чой готов за изпитанието в Портимайо

Мартин Чой готов за изпитанието в Портимайо

32
0

След подвига си в 24 часа на Льо Ман, с който впечатли всички на пистата и стана единственият пилот на BMW, който стигна до финала, сега Мартин Чой тръгва с големи надежди за добро класиране в надпреварата от световния шампионат за издръжливост „12 часа на Портимайо“ в Португалия. В заводския отбор на BMW Motorrad сега съотборници ще му бъдат познатия от Льо Ман Роланд Реш и новият пилот – Лукаш Пешек. Чехът е познато име и звезда от мотоциклетната Гран При, който има победи в клас 125 куб. см в Китай и Австралия през 2007 г. с Derbi. Карал е и в средния клас за Moriwaki, а също и в MotoGP за екипа на Ioda-Suter.

Според Мартин, тримата са с еднаква физика, което е предимство при настройките на мотоциклета. В Портимайо ще стартират 60 отбора, всеки с по трима пилоти на мотоциклет. Стартът е в събота 11 юни в 9.30 ч. местно време и финалът е в 21.30 ч. вечерта. За състезанието Мартин Чой се надява на сухо време, за да може да се представи отбора възможно най-добре. Нашият пилот и чеха за първи път ще карат на тази писта.

Мартин Чой продължава партньорството си с ЕКО, свързано с безопасното управление на мотоциклет. На 12 юли на пистата Серес отново ще има училище за управление на мотоциклет, водено от Мартин.