Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън и CNN сключиха дългогодишно споразумение за партньорство

Макларън и CNN сключиха дългогодишно споразумение за партньорство

32
0

Макларън и CNN Интернешънъл сключиха споразумение за партньорство, съобщи компанията от Уокинг. Логата на новинарския телевизионен канал ще са на предното крило на Макларън-Хонда MP4-30. Новият болид на британския тим ще бъде показан на 29 януари.

Споразумението е дългогодишно. CNN работеше до миналия сезон с Катерам, но тимът от Лийфийлд изпадна в търговска несъстоятелност.

– Това е изключително партньорство между две големи марки, търсещи и постигащи високо ниво на представяне и продължаващи въвеждането на иновации – коментира главният търговски директор на CNN Рани Раад. – Отдадени на целта да сме първи, ни изпитваме взаимно уважение към работата си. Сътрудничеството ни с Макларън е част от кампанията, целяща да капитализира силата на марката ни и да утвърди позицията ни на най-големия новинарски бранд.

Главният изпълнителен директор на Макларън Технолъджи Груп Рон Денис добави, че между двете компании съществува симетрия, която е перфектна за партньорството им.

– Също като Макларън CNN е невероятно мощна и влиятелна глобална мрежа, градила десетилетия наред технологии и техники в една неуморима, безпощадна среда с невероятно темпо на работа. Смятам, че се разбираме едни други на много нива. Споделяме общи ценности – вярата ни в екипната работа, адаптивността и динамизмът, които позволяват достигането на граници в изследванията ни. Това партньорство е уникално, като заедно ще преследваме нови възможности извън пределите на конвенционалните за Формула 1 споразумения – допълни той.

Макларън все още няма основен спонсор. Отборът от Гран при е без такъв след оттеглянето на Водафон. Рейсинг директорът Ерик Булие заяви в началото на годината, че тимът може да си позволи да се състезава по този начин, което е привилегия, а не недостатък.