Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън няма непременно да избере нови пилоти, заяви Денис

Макларън няма непременно да избере нови пилоти, заяви Денис

48
0
Дженсън Бътън,Кевин Магнусен,Макларън

Забавянето на Макларън по отношение определяне на пилотите за следващия сезон във Формула 1 не означава непременно, че в тима ще има нови състезатели. Това заяви главният изпълнителен директор на Макларън Груп Рон Денис по време на представянето на нов спонсорски договор на тима, когато неминуемо стана дума какви са намеренията на екипа за догодина.

Рейсинг директорът на отбора Ерик Булие обясни наскоро, че в Уокинг обмислят всички варианти. На настоящите титуляри Дженсън Бътън и Кевин Магнусен е казано да изчакат. Французинът заяви, че е наясно колко некомфортна е тази ситуация за състезателите, но тимът трябвало да прецени възможно най-добре опциите си. Денис пък каза, че Макларън винаги ще търси най-добри пилоти, които са на разположение. Той повтори това на Монца и продължи:

– Първото нещо, което трябва да се установи – преди да се проведе какъвто и да е процес на селекция и без ставащото да влияе негативно или пренебрежително на настоящите състезатели на тима – е кой е на разположение. Никой не можеше да предвиди напрежението в Мерцедес-Бенц, а аз не съм казвал неща, които да не са споделяни от други шефове или пилоти. Всички можем да си представим редица сценарии, при които един от техните състезатели ще е на пазара до края на годината. Това не означава, че ние автоматично ще го потърсим – това важи и за останалите. Означава, че просто първоначално се опитваме да разберем кой е свободен. След това се взима решение, а то може да гласи, че няма нужда от промяна. Тепърва започва партньорството ни с Хонда, а стабилността има огромна стойност. Лоялността също е важна за мен – разясни Денис.

Както и Булие, той не посочи конкретен срок, в който Макларън ще стигнат до извод относно състезателите. Денис заяви, че със сигурност не става дума за дни, но до края на сезона щяло да се случи:

– Няма никаква необходимост да взимаме решение. Не сме споменавали нищо друго, освен „чакаме да видим кой е на разположение”. Междувременно съм много доволен от Кевин и Дженсън. Извиних се на Дженсън за разсейващите елементи на ситуацията, в която се намираме в момента. Но вече се стараем да разберем кои пилоти са на пазара и понастоящем не е наложително да изберем. Просто няма да се случи до няколко дни или в края на сезона, а някъде по средата. Но честно казано, не знам кога точно. В момента обяснявам на Кевин и Дженсън, че най-доброто, което могат да сторят, е да вършат максимално добре работата си и да не се разсейват от цялата история.