Начало Други Маршавелов стяга рекорд на „Дракон“

Маршавелов стяга рекорд на „Дракон“

33
0

Константин Маршавелов (К-2 рейсинг) с Мицубиши Лансер Ево 10,  съотборникът му Иван Влъчков с Хонда Сивик и Симеон Симеонов (Казанлък Моторспорт) със същия автомобил, ще стартират от първа позиция в трите серии на пистата „Дракон“. С надпреварата на пистата край пловдивското село Калояново започва шампионата на България на затворен маршрут.

През техническия преглед преминаха 28 състезатели в трите серии, което е доста слаба активност на пистарите у нас. Най-малко са в категорията Туринг – само петима или както се пошегува собственикът на пистата „Дракон“ Христо Стоилов, ще бъде като серия от шампионата по автокрос. Всъщност петима участници е лимитът, за да могат те да получат пълен брой точки. Седем пилоти ще стартират при „Максималистите“. Затова пък състезанието обещава да бъде интересно, както се видя от амбицираните пилоти, преодоляли квалификацията.

Косьо Маршавелов се гласи за официален рекорд на пистата. Всъщност той вече го направи – 1:00,785, което даде във втората треннровка. Старото му най-добро постижение бе 1:00,8. За да бъде зачетен като рекорд обаче, Косьо трябва да го направи по време на състезанието. Втори в серия Макси стана шампионът Пламен Камбуров (Вромос-Жакен) с Мицубиши Лансер Ево 9, който е много близо до Маршавелов и постигна 1:00,987, като също постигна времето си във втората тренировка. Трети в серията е Илия Царски (Автоцар рали сервиз) с Мицубиши Лансер Ево 9. Четвърти остана Румен Дунев (Дунев моторспорт) с Мицубиши Лансер Ево 9, който се завърна в шампионата.

Сензацията на пистата „Дракон“ дойде в серия Турниг, от 16-годишния картингист Иван Влъчков (К-2 рейсинг) с Хонда Сивик. Той бе със 1,5 сек. по-бърз от Станислав Паришков (Дианел рейсинг) с Опел Кадет. Трети остана завърналия се на трасето Стоян Апостолов (Елена рали) с Хонда Сивик. След него са Косьо Йорданов (ЕФКО рейсинг) с Рено Клио и Боян Гетов (Ботевград) с ФИАТ.

В най-многолюдната серия – Спорт, безспорен №1 е Симеон Симеонов, който със свота Хонда Сивик отново показа че е много бърз на тази писта, както бе и миналата година. Той даде време 1:10,907 и бе с 1,4 сек. по-бърз от втория Ивайло Симеонов (Хобикар Русе) също с Хонда Сивик. Трети остана шампионът Слави Рупчев (Елена рали тим) с Лада, а четвърти бе Огнян Патенов (Русе кар моторспорт) с ВАЗ.

Утре от 11 ч. е официалното откриване на първи кръг от шампионата на затворен маршру, а от 11.20 ч. е стартът на първата серия. Всяка една от 3-те серии ще има по два манша.