Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес официално обяви привличането на Джеймс Алисън за технически директор

Мерцедес официално обяви привличането на Джеймс Алисън за технически директор

137
0

Тимът на Мерцедес във Формула 1 обяви официално привличането на Джеймс Алисън за технически директор на екипа. Той ще започне работа в Бракли на 1 март.

Алисън напусна през лятото на 2016 г. поста на технически директор на Ферари. Преди това работеше в Рено. Той ще ръководи цялата техническа организация на Мерцедес, където през последните няколко години нямаше позиция „технически директор”. Алисън ще докладва директно на Тото Волф, който ще носи отговорността за цялостното управление на тима. Това е връщане в известна степен към структурата от времето на Рос Браун.

„Много се вълнувам от факта, че ще се върна на работа след толкова време извън спорта”, коментира Алисън. „За мен е огромна привилегия, че ми се оказва такова доверие и ми се дава подобна позиция в отбор, представил се забележително през последните три сезона. Нямам търпение да работя заедно с Мерцедес, за да помогна на отбора да върви още по-силно през идващите години.”

Волф приветства Алисън в отбора и продължи: „Техническият ни екип е невероятно талантлив на всички нива – спечелихме три поредни шампионата. Задачата да се намери точният човек, който да подсили групата ни от опитни инженери, да даде на талантливите хора в тима пространство за развитие и да допринесе за работата със собствената си визия, не бе лесна. Джеймс е изключителен инженер. Смятам, че открихме перфектния човек, който ще пасне и на старшите ни ръководители.”