Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер потвърди, че Ериксон остава в екипа и догодина

Заубер потвърди, че Ериксон остава в екипа и догодина

24
0

Тимът на Заубер потвърди, че Маркус Ериксон ще остане в отбора и през 2017 г. Това ще е трети сезон за шведа в швейцарския тим и четвърти във Формула 1.

„Страхотно е, че ще се състезавам още една година за екипа на Заубер”, коментира Ериксон. „Вече изкарах два сезона в тима и се чувствам наистина като у дома. Голямо благодаря на всички за това, че отново ми оказват доверие. От лична гледна точка, израснах много като пилот в Заубер. Имахме и възходи, и спадове, но винаги се държахме заедно и работим колкото упорито можем. От пристигането на новите собственици има положителна приповдигнатост в екипа. Много специалисти се присъединяват към Заубер, което е добър знак за бъдещето.”

„Целта ми за 2017 г. ще е да надграждам представянето си от втората половина на настоящия сезон. Нямам търпение да дойде новият сезон, за да си пробием път напред с цел да печелим регулярно точки.”

Шефът на отбора Мониша Калтенборн заяви удовлетворение от факта, че Маркус остава в Заубер.

„По време на настоящия сезон той демонстрира още веднъж, че е готов да върши колкото е необходима работа, за да има прогрес. Изживя трудни мигове с нас, но се справи с тях наистина добре. През последните две години направи важни стъпки по отношение на личното си развитие, доказването на уменията си, включително извън пистата и особено при сложни обстоятелства. Маркус е не само добър пилот, но и важен екипен играч, който разбира как работи един отбор и как да мотивира всички”, допълни тя.