Начало Formula 1 News Маркионе: Ферари плати цената за пренебрегването на контрола на качеството

Маркионе: Ферари плати цената за пренебрегването на контрола на качеството

23
0
Серджо Маркионе

Президентът на Ферари Серджо Маркионе смята, че тимът му е платил цената за пренебрегването на качеството на контрола по отношение на болида в последните седмици.

Заради проблеми с техниката в Малайзия и Япония Фетел и Райконен записаха по едно отпадане, а в другите два случая трябваше да стартират доста назад и стигнаха до 4-о място за Себастиан на Сепанг и 5-о за Кими на Сузука.

Така 4 кръга преди края на сезона германецът изостава на 59 точки от лидера в шампионата Люис Хамилтън и изглежда, че загуби всякакви реални шансове за титлата.

Според Маркионе проблемите се дължат на това, че в тима не са обърнали достатъчно внимание на контрола на качеството и той трябва да бъде повишен в следващите състезания.

„Става въпрос за технически нелепости, които имаха такива последствия по колата, че ни костваха милиони евро, каза Маркионе в интервю за италианския канал CNBC. – Трябва да повишим ангажираността си по отношение на качеството на компонентите.

Това е проблем, който може би сме игнорирали във времето, защото той никога не е бил от голямо значение. Но сега имаме поне 3 случая, в които видяхме недостатъците от това върху представянето ни. Ще оправим това.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter