Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маруся настоява, че има план за връщането си в F1 и ще...

Маруся настоява, че има план за връщането си в F1 и ще изпълни всички условия

100
0
Маруся

Маруся/Мейнър настоя, че има цялостен план за завръщане във Формула 1 и че ще изпълни всички условия, за да го осъществи.

Екипът обяви, че ще излезе през февруари от търговска несъстоятелност. Молбата да участва в тазгодишния шампионат на F1 с болида от предходното първенство обаче бе отхвърлена заради „липса на основания”. Заместник-шефът на Форс Индия Боб Фърнли, който трябвало да гласува пръв, обясни защо вотът му бе отрицателен:

– Стратегическата група получи молба от Маруся да се състезава с колите от 2014 г. в шампионата през 2015-та. По време на срещата стана ясно, че има несъответствия, а в заявлението липсваха посочени основания. Нямаше допълнителни документи, които да подкрепят молбата. Нямаше например подробности кои са новите собственици, каква ще е оперативната структура и т.н. Дори не бе спазен редът – синдиците трябваше да изпратят писмото, а не един от бившите директори на Маруся. Да, въпросът е изключително емоционален, но молбата не отговаряше на нито едно изискване. И просто стана така, че Форс Индия бе първият отбор, който трябваше да гласува. Ако само един тим е против, то казусът отпада.

Твърдението на Фърнли за липса на основания в молбата бе категорично отхвърлено от Греъм Лоудън от Маруся/Мейнър. Той заяви, че процесът за излизане от търговска несъстоятелност вече е започнал и че е изненадан от чутите коментари по отношение молбата на екипа за участие в първенството с миналогодишните болиди.

– Изпратихме молба на 17 декември миналата година и работехме по изпълнение на изискванията, които ни бяха предоставени след това, особено по отношение на правилата. Ние всъщност не сме изпращали документи на Стратегическата комисия – не са ни ги искали – заяви Лоудън.

Самият екип Маруся/Мейнър пусна изявление, в което посочва, че „на 5 януари 2015 г. Стратегическата група ни уведоми, че смята, че два отбора – Маруся и Катерам – би трябвало да получат разрешение да се състезават с кола от 2014 г. по време на шампионата през 2015 г. В писмото се посочваше, че автомобилът трябва да отговаря на техническите правила за 2015 г. с изключение на четири члена – 3.7.9, 15.4.3, 15.4.4 и 16.2. Отборът потвърждава, че модификациите по модела от 2014-та ще отговорят на тези изисквания.”