Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън Груп отчете увеличени приходи и печалба за 2013 г.

Макларън Груп отчете увеличени приходи и печалба за 2013 г.

91
0
завод, Макларън, фабрика
снимка: Макларън

Макларън Груп отчете положителни финансови резултати за 2013 г. Компанията е с 268 милиона британски паунда приходи – с 20 млн. повече спрямо 2012 г. или 12% ръст. Печалбата преди облагане с данъци възлиза на 18,8 млн. лири.

В съобщението на групата се посочва, че тези резултати са показателни за значителния прогрес към планираните растеж и разширение. Компанията освен това продължава да инвестира сериозна средства в развойно-изследователската си дейност, за да си осигури бъдещ напредък.

Основният показател за такова положително развитие е 7,5-процентното увеличение на приходите от различните бизнес активности на Макларън Груп. Парите, получени от спонсорство и наградни фондове във Формула 1, които са част от това перо, също бележат ръст. От Уокинг подчертават, че отборът във Формула 1 продължава да се радва на сътрудничество с някои от най-големите концерни в света. Факт е обаче, че екипът продължава да се състезава без основен спонсор.

През 2013 г. Макларън Груп бе част от редица интересни проекти. Сред тях се отличават технологичното партньорство с Глаксо Смит Клайн, работата с британските отбори, състезаващи се с бобслей и шейни, продължаващите договори за производство и доставка на електронни системи за Формула 1, НАСКАР, Индикар.

– Макларън има дългосрочна стратегия за разширяване на бизнеса чрез използване на уменията и технологиите. Целта е работа в широка сфера от индустрии извън Формула 1. Този подход вече ни помага да увеличим приходите. В комбинация с по-добрите доходи от F1, това демонстрира солидната финансова позиция на Макларън и възможността за постигане на значителен растеж в дългосрочен план – коментира главният изпълнителен директор на Макларън Груп Рон Денис. – За съжаление силното финансово представяне през 2013 г. не бе отразено в успех на пистите. Макларън обаче се гордее с постиженията си във Формула 1. Уверен съм, че предприетите действия ще дадат възможност на отбора да си върне конкурентоспособността след време. Растящите ни приходи и силна финансова позиция ще дадат на Макларън Рейсинг ресурсите, необходими да печели състезания, като и възможност за развитие и разширение на цялата компания Макларън Груп до превръщането й в международно призната технологична компания.