Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко отхвърли слуха, че Гасли ще замести Квят в Сингапур

Марко отхвърли слуха, че Гасли ще замести Квят в Сингапур

39
0

Хелмут Марко отхвърли слуха, че Пиер Гасли може да замести Данил Квят в тима на Торо Росо от Формула 1 още за Гран при на Сингапур.

Резултатите на руснака, който бе върнат в екипа от Фаенца по-рано тази година, са лоши. Това постоянно подхранва приказките, че Данил може да не довърши сезона. Лидерът в GP2 Гасли е най-често споменаваното име във връзка с мястото му.

Намесата на Марко се случи, след като Гасли заяви по испанския телевизионен канал Movistar, че представител на Рено му е съобщил, че ще кара в Сингапур.

„Пред 20 минути ми казаха: „Да, ще караш в Сингапур”. Да се надяваме, че е истина. Но в крайна сметка трябва да видя Хелмут”, казва Пиер преди старта на Гран при на Италия.

Хелмут Марко, който е съветник в тима на Ред Бул и ръководи програмата за млади пилоти, бе категоричен след финала на Монца, че няма такова нещо. Той допълни, че на Квят ще бъде дадено време да се окопити и решения относно второто място в Торо Росо (Карлос Сайнц има договор) няма да се взимат поне до средата на октомври.

„Квят определено ще е с Торо Росо в Сингупар и през останалата част от сезона. Трябва да проверя тази история. Не вярвам Гасли да е толкова глупав, че да е направил подобен коментар”, каза още Марко.

Малко по-късно Пиер пусна съобщение в Туитър. В него той обяснява, че изявлението му е било различно: че се надява да получи шанс във Формула 1.