Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън Груп официално се преименува на Макларън Технолъджи Груп

Макларън Груп официално се преименува на Макларън Технолъджи Груп

50
0

Макларън Груп официално се преименува на Макларън Технолъджи Груп, съобщи компанията от Уокинг.

– Промяната представлява продължаващата реорганизация, чрез която продължаваме да развиваме високотехнологичната си компания, прилагайки уникалните си иновации и нововъведения в индустрии като петролната, здравеопазването, фармацевтиката, авиацията, финансовите услуги – се казва в изявлението.

Главният изпълнителен директор и председател на борда Рон Денис допълни, че Макларън е компания, чиито експертиза и иновативна култура дават положително отражение върху света.

– Отдавна сме доказали възможностите си по световните състезателни писти. Формула 1 ще продължи да е основната ни дейност. Надпреварите са горивото за конкурентния ни дух, дават ни възможност да привличаме най-добрите инженери, учени и анализатори в света, а огромната популярност на F1 ни предоставя уникална глобална маркетингова платформа. Съществуваме, за да печелим и нищо няма да отклони Макларън Рейсинг от амбициите му – каза още той.

Денис обясни, че преди известно време компанията започна да се занимава и с други дейности освен Формула 1 и поради това днес е много повече от един състезателен отбор:

– Понастоящем в групата Макларън има над 3000 служители, три четвърти от които дори не работят в областта на автомобилния спорт. Технологиите движат всичко, което вършим: създаваме най-напредничавите серийни автомобили, работим с водещи компании за подобрение представянето на продуктите им, развиваме най-стабилните електронни контролни системи в света. Ето защо новото име демонстрира нарастващото ни съсредоточаване върху иновациите и създаването на високи технологии, които ще имат положителен и широкообхватен ефект.

Компанията, която днес става Макларън Технолъджи Груп, е основана преди 52 години. За участието си във Формула 1 едноименният тим има 182 победи и 20 световни титли. Диверсификацията започва преди повече от 20 години и някои от подразделенията вече имат сериозна репутация в глобален мащаб. Макларън Аплайд Технолъджис е сред най-иновативните технологични компании. Макларън Аутомотив произвежда повече от 1600 автомобила годишно (1648 през 2014 г. – увеличение с 21% спрямо 2013 г.), които се изнасят в 30 страни. Търговската мрежа вече се състои от 68 дилърства, като за 2015 г. е планирано допълнително развитие, а целта за следващите три години е производството да се увеличи до повече от 4000 коли годишно.