Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Можех да съм пети на грида, убеден е Хюлкенберг

Можех да съм пети на грида, убеден е Хюлкенберг

51
0
Нико Хюлкенберг

И двата автомобила на Рено се класираха в топ 10 на квалификацията за Гран при на Бахрейн. Нико Хюлкенберг даде осмо време, а Карлос Сайнц – десето. Немският пилот ще стартира една позиция по-напред заради наказанието на Люис Хамилтън.

„Предпочитах да съм пети, но в Q3 като че ли изпуснахме ситуацията от контрол. Обиколката ми в Q2 бе чудесна, но в следващия сегмент не се получи съвсем. Ако бях повторил предходния тур, щяхме да сме пети. Но все пак имаме шанс за добър резултат утре. Състезателното ни темпо е подобно на това на съперниците ни”, заяви Хюлкенберг.

Сайнц обясни, че през целия уикенд се е опитвал да намери оптимален баланс за автомобила си. Това обаче не му се удаде и той не се чувстваше съвсем комфортно в колата по време на квалификацията.

„Бях по-доволен обаче от дългите серии, а по време на състезанието ще има много възможности – особено при износването на гумите, което наблюдаваме. Ще сме готови за всеки открил се шанс. Убеден съм, че можем да се придвижим напред в колоната и да направим добра надпревара”, допълни испанецът.

Спортният директор Алан Перман каза, че тимът на Рено като цяло не е успял да извлече очакваното подобрение в скоростта в последната свободна сесия. Екипът ще анализира данните от тренировката, тъй като това повлия на представянето в квалификацията.

„Като цяло обаче R.S.18 работи много добре втори състезателен уикенд. Доволни сме от състезателното темпо, демонстрирано в петък. В самата надпревара износването на гумите ще е много по-високо, отколкото в Мелбърн. Ще прегледаме стратегическите си опции”, добави Перман.