Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мика Хакинен става посланик на Макларън

Мика Хакинен става посланик на Макларън

54
0

Двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен прие ролята на посланик на Макларън.

48-годишният финландец спечели и двете си корони в Гран при с екипа от Уокинг. Той кара в 130 надпревари за отбора между 1993 и 2001 г., като спечели 20 от тях и бе пръв при пилотите през 1998 и 1999 г.

В новата си роля Хакинен ще работи заедно с изпълнителния директор на Макларън Зак Браун и хората от Макларън Маркетинг, както и с екипа на Макларън Аутомотив.

„Винаги съм смятал Макларън за своето семейство във Формула 1 – в сърцето ми има място за всички от отбора”, заяви Мика. „Последните няколко години не бяха никак леки за отбора, разбира се. Но винаги съм вярвал, че въпросът за връщането формата на тима е „кога”, а не „дали”. И искам да помогна това да се случи.”

„Решението да се върна в Макларън бе лесно. Никога не сме губили контакт, все още познавам много от хората в тима, в който изкарах малко над осем сезона. Нямам търпение да работя със Зак, който притежава един от Макларън-ите ми от 2001 г. Говорихме какво бихме могли да вършим заедно и виждам как той гради бъдещето на тима.”

„Ще се потопя и във вълнуващия свят на Макларън Аутомотив. Притежавам спортен автомобил на марката и той наистина е невероятен. Твърдо вярвам, че Макларън произвежда най-добрите суперколи понастоящем.”

Зак Браун заяви, че Хакинен е един от спортните му герои и продължи: „Той е един от най-смелите шампиони в историята на Формула 1. Успехът му с Макларън и битките с [Михаел] Шумахер са сред легендите на спорта и осигуриха мястото на Мика в пантеона на великите пилоти в Гран при. Като човек той е също толкова забележителен – здравомислещ, интелигентен, мъдър, спокоен, остроумен и все още е голям фен на спорта. Той ще е невероятна придобивка за Макларън.”