Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мик вече преценява съперниците, шегува се Хамилтън след срещата с Шумахер младши

Мик вече преценява съперниците, шегува се Хамилтън след срещата с Шумахер младши

56
0

„Мик Шумахер вече преценява съперниците”, пошегува се Люис Хамилтън след срещата си със 17-годишния син на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер.

Мик бе специален гост на Мерцедес на пистата Хокенхайм, но се разходи из целия падок и питлейн, посети Ферари и поговори с шефовете на Ред Бул и Торо Росо Кристиан Хорнер и Франц Тост. Младежът се запозна с Хамилтън и Нико Розберг, като неотлъчно до него бе мениджърът на баща му Сабине Кем, която сега се грижи за делата на Мик.

„Отидох, представих се, поздравих го. За всеки човек е нещо специално да наблюдава Гран при. Определено ти отваря очите, особено по отношение на случващото се зад кулисите, защото е много по-сериозно от всичко, с което е свикнал. Но той е Шумахер и ни е огледал всичките, мислейки си: „Мога да ги победя”. Сигурно му е в характера. Точно такъв бях и аз на неговата възраст и щях да кажа същото за пилотите тук”, обясни Хамилтън.

Спортният директор на Мерцедес Тото Волф сподели от своя страна, че Мик е „забележителен млад човек. Приятелски настроен, скромен, с чудесно поведение – всичко, което човек може да иска от един тийнейджър.”

Шумахер младши се състезава понастоящем в немския шампионат Формула 4 с отбора Према Пауъртийм. Досега има три победи и е втори в генералното класиране. Сабине Кем заяви, че следващата логична стъпка в кариерата му е Формула 3, където Мик скоро ще прави тестове.