Начало Други Михелис с Хонда печели втория старт в Унгария

Михелис с Хонда печели втория старт в Унгария

50
0

Унгарецът Норберт Михелис с Хонда спечели второто състезание на домашната писта Хунгароринг. Той води от старта до финала за радост на публиката, препълнилата централната трибуна. Втори остана ветеранът Том Коронел с Шевроле, а трети – Том Чилтън, също с Шеви.

Във втория старт победителят от първото състезание днес – Хосе Мария Лопес трябваше да стартира осми. Но зад гърба му, десети, тръгваше големият му съперник за титлата и съотборник в Ситроен Иван Мюлер.

От първа редица пък тръгваха двама от претендентите за короната при частните пилоти – Том Чилтън с Шевроле и любимецът на публиката Норби.

На първия завой пилотите на Ситроен се бореха здраво по между си. Льоб почти загуби контрол и чукна Роб Хъф с Лада, който се завъртя и отпадна.

В челото пък опитният Коронел изпревари на старта Том Чилтън и зае втората позиция, нищо, че британецът бе с обновената версия на двигателя Шеви. Михелис избяга  напред.

Голямата борба между пилотите на Ситроен отново бе в центъра на вниманието. Льоб бе пети в колоната и притискаше четвъртия – Тиаго Монтеро с Хонда. Комисарите разследваха французина за инцидента на първия завой, но не го наказаха, а зад него все така се движеха Лопес и Мюлер.  Редът не се промени до края и този път нито една от звездите на шампионите не се качи на подиума.

Следващите два старта от WTCC са след две седмици на прочутата Нюрбургринг-Нордшлайфе