Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън замрази плановете да се състезава в Индикар през 2019 г., обяви...

Макларън замрази плановете да се състезава в Индикар през 2019 г., обяви Зак Браун

47
0
Фернандо Алонсо

Тимът на Макларън е замразил плановете да се състезава в Индикар през 2019 г., обяви главният изпълнителен директор на екипа от Уокинг Зак Браун на пистата COTA в Остин. Фернандо Алонсо обаче може да участва в Индианаполис 500 през следващия сезон, като окончателно решение за това ще бъде взето след края на сезона в F1.

„Взехме решение да не участваме в сериите Индикар през 2019 г. Просто не сме готови и сме изцяло съсредоточени върху Формула 1. Така че това не е в плановете ни за догодина. Имаме желание да се случи в близко бъдеще. Що се отнася до Инди 500, то тази надпревара все още ни интересува. Това решение ще вземем след края на сезона. Според мен Фернандо би искал да участва, но в момента сме фокусирани върху Гран при”, обясни Браун.

Алонсо обяви, че няма да кара през следващия сезон във Формула 1, но повече подробности за плановете му не бяха оповестени. Зак Браун бе категоричен, че испанецът ще липсва на екипа, но допълни, че Карлос Сайнц и Ландо Норис са млади и вълнуващи таланти, което обнадеждава отбора.

Самият Алонсо каза, че очаква 2019-а да е значително по-спокойна година за него в сравнение с настоящата, когато се състезава както във Формула 1, така и в шампионата за състезания за издръжливост (WEC).

„Все още финализирам някои от проектите. Въпрос на време е да подпиша всичко и да потвърдя програмата си. Мисля, че ще е тих сезон след 28-те надпревари през 2018-а. Догодина няма да участвам в толкова стартове, но ще карам в достатъчно състезания”, заяви испанецът.

Що се отнася до петъчните тренировки в Остин, то Алонсо определи деня като странен. Той добави, че се надява в събота да има по-голямо раздвижване.

Съотборникът му Щофел Вандоорн отбеляза, че Макларън има някои нови компоненти за автомобилите си в САЩ и се надява това да помогне на екипа.

„При толкова дъжд бе трудно да ги изпитаме. Сложните условия обаче по принцип предлагат повече възможности, така че да видим какво ще се случи в събота”, допълни белгиецът.

Един от най-заетите хора в Макларън в петък бе Ландо Норис. Той не само участва в първата петъчна тренировка, но по-късно се погрижи за кафето и чая на голяма част от екипа в гаража!